Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Američka savezna država Ohio predložila zakon koji bi dozvolio da pobačaj bude kažnjen smrtnom kaznom ako se žene i liječnici proglase krivima

Američka savezna država Ohio predložila zakon koji bi dozvolio da pobačaj bude kažnjen smrtnom kaznom ako se žene i liječnici proglase krivima

abortus-ohioPRIJEDLOG ZAKONA BI DOZVOLIO DA POBAČAJ BUDE KAŽNJEN DOŽIVOTNIM ZATVORSKIM KAZNAMA, PA ČAK I SMRTNOM KAZNOM

Političari u američkoj saveznoj državi Ohio razmišljaju o donošenju zakona koji bi zabranio pobačaj u svim slučajevima diljem države i omogućio kaznene prijave protiv obje strane – i liječnika koji je obavio pobačaj i žene koje je to tražila.

Predloženi zakon mogao bi omogućiti da pobačaj bude kažnjen doživotnim zatvorskim kaznama, pa čak i smrtnom kaznom.

Prijedlog zakona 565, kojeg trenutno razmatra Državni odbor za zdravlje, također bi proširio definiciju osobe u kaznenom zakonu u Ohiu kako bi u njega uključio fetus ili “nerođenog čovjeka”

To bi značilo da će fetus, od začeća do rođenja, biti smatran osobom, i time će se ljude koji obavljaju ili provode pobačaj kazniti teškim kaznama.

Prijedlog zakona 565 nije omogućio iznimke za trudnoću koja je proizašla iz silovanja ili incesta ili trudnoću koje ugrožavaju život majke.

Zakonodavnu vlast u državi Ohiu kontrolira lokalna republikanska stranka.

Zakon ne samo da kriminalizira pobačaj već i definira proces kao “uzrokovanje smrti nerođenog čovjeka bilo kojim postupkom, uključujući (ali ne ograničavajući se na) kemijske metode, medicinske metode i kirurške metode”.

Iako dokument ne uključuje nenamjerne pobačaje, nije jasno kako bi nenamjerni pobačaj bio dokazan od strane žene ili liječnika.

Prijedlog zakona predložen je u ožujku i čeka odluku zdravstvenog odbora zakonodavne vlasti.

Prijedlog zakona 565 je tek najnoviji zakon koji se uvodi u zakonodavno vijeće koje nastoji ozbiljno ograničiti prava na pobačaj.

Takozvani “zakon otkucaja srca”, koji bi kriminalizirao izvršenje pobačaja od trenutku kada je otkriven fetalni otkucaj srca, je 15. studenoga usvojio Zastupnički dom iz savezne države Ohio.

Većina žena u tom trenutku trudnoće nije niti svjesna svoje trudnoće.

Liječnici koji provode abortuse na fetusu kojem su utvrđeni otkucaji srca mogu biti kažnjeni do godinu dana zatvora i novčanom kaznom u iznosu od 2.500 dolara, prema The New York Timesu.

‘Zakon otkucaja srca’ sada će proći i u Senatu države Ohio.

Guverner John Kasich zaprijetio je da će staviti veto na kontroverzni zakon ako dođe na njegov stol, prema lokalnim novinama The Columbus Dispatch.


Novi-Svjetski-Poredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , ,