Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » BILDERBERGER MACRON: Ako ne cenzuriramo i reguliramo Internet, bit će potkopani sami temelji demokracije

BILDERBERGER MACRON: Ako ne cenzuriramo i reguliramo Internet, bit će potkopani sami temelji demokracije

macron-unesco“AKO TO NE UČINIMO – KAKVAV ONDA UOPĆE SMISAO IMAJU DEMOKRATSKI IZABRANE VLADE?”

Predsjednik Francuske na forumu u organizaciji UNESCO-a zatražio je izbjegavanje obje krajnosti, a ne birati između modela interneta bez ikakve kontrole i potpune kontrole nad njim od strane jakih autoritarnih država

Emmanuel Macron je rekao da države svijeta trebaju zajedno “regulirati neke stvari na Internetu” i da internet ostane slobodan i otvoren, a postaje siguran.

Baš kao što su ga zamislili njegovi “osnivači”.

Podsjetio kako je Francuska među prvim zemljama potpisala “sporazum o spašavanju interneta” kojeg je pokrenuo Tim Berners Lee.

Pojavivši se za internetskom forumu UNESCO-a, francuski je čelnik naglasio da je uvođenje određene internetske regulacije “preduvjet za demokratski izabrane vlade, koje poštuju vladavinu zakona, mogle zaštititi svoje građane”.

U tom kontekstu dalje je istaknuo i upozorio:

“Ako ne napravilo stvari na Internetu, postoji opasnost da se potkopaju sami temelji demokracije. Ako ne reguliramo odnos prema podacima korisnika i prava koja naši građani imaju sa svojim osobnim podacima, kao i pristup tim podacima i njihovo predavanje drugima – kakav onda smisao uopće imaju demokratski izabrane vlade?”

Macron je zatražio izbjegavanje obje krajnosti, da bi se trebalo birati između modela Interneta bez ikakve kontrole i potpune kontrole nad njim od strane moćnih autoritarnih država.

Predložio je “treći put” koji je na istom skupu definirao ovako:

“Trebamo uredbu koje bi zajednički razvili zemlje, akteri interneta i civilno društvo”.


(fakti.org)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , ,