Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » DO 2050. GODINE: Britanskim građanima priopćeno da se pripreme za još 9 milijuna muslimanskih građana

DO 2050. GODINE: Britanskim građanima priopćeno da se pripreme za još 9 milijuna muslimanskih građana

britanija-musliBritanski su građani upozoreni da moraju prihvatiti još devet milijuna muslimanskih migranata, što je čak tri puta više od trenutnog broja muslimanske populacije u Britaniji od 4,1 milijuna

Prema predviđanjima Pew Research Centera, broj muslimana u Velikoj Britaniji nastavit će povećavati broj eksponencionalno prema gore, na 13 milijuna 2050. godine. Pod modelom koji pretpostavlja prosječnu razinu migracija, Britanija će imati najveći postotak muslimana u Europi.

Američki istraživački centar kaže da je Velika Britanija glavna destinacija za ekonomske migrante koji dolaze u Europu, dok je Njemačka glavna destinacija za izbjeglice, piše britanski Telegraph.co.uk.

Prema njihovim riječima, istraživanje je slijedilo “rekordan priliv tražitelja azila koji bježe iz sukoba u Siriji i drugih većinskim muslimanskim zemljama”.

Velika Britanija također ima najveći jaz između stopa nataliteta muslimana i ne-muslimana, s muslimanskim ženama koje u prosjeku rađaju 2,9 djece u odnosu na 1,8 djece kod ne-muslimana.

To znači da će čak i ako se migracija zaustavi u potpunosti, udio stanovništva će porasti više od tri posto u Velikoj Britaniji, kao i u Francuskoj, Italiji i Belgiji.

U radu se ukazuje da ukoliko se migracija nastavi istom brzinom, ali se zaustavi dolazak izbjeglica, Britanija će imati najveću ukupnu populaciju muslimana u EU od 13 milijuna, koji bi tada činili 16,7 posto stanovništva.

Trenutno se zemlja nalazi iza Njemačke i Francuske u ukupnom udjelu muslimanskog stanovništva.

“Sveukupno se procjenjuje kako su 43 posto svih imigranata a u Ujedinjeno Kraljevstvo između sredine 2010. i sredine 2016. bili muslimani”, navodi se u priopćenju.

Istraživanje također pokazuje da Velika Britanija ima jednu od nižih razina neprijateljstva prema izbjeglicama iz Iraka i Sirije.

Samo jedna na tri osobe smatra to glavnom prijetnjom za zemlju, u usporedbi sa 39 posto u Francuskoj, 42 posto u Španjolskoj i 60 posto u Poljskoj.

Zaključeno je da ljudi u zemljama s nižim brojem imigranata vjeruju da je to glavna prijetnja.

Prema podacima sa Oxfordskog Observatorija za migracije, jedan građanin na pet ne-Britanaca rođenih u Velikoj Britaniji je musliman.


Novi-Svjetski-Poredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , ,