Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » RUSIJA: Dokazi pokazali da ‘humanitarna organizacija’ Bijele kacige nisu ništa drugo nego teroristička skupina Al-Nusra

RUSIJA: Dokazi pokazali da ‘humanitarna organizacija’ Bijele kacige nisu ništa drugo nego teroristička skupina Al-Nusra

bijele-slikanjeMoskva ima dokaze koji dokazuju da su Bijele kacige, humanitarna organizacija koju financiraju zapadne zemlje, zapravo grana terorističke skupine al-Nusra Front, također poznate kao Jabhat Fateh al-Sham, priopćilo je rusko ministarstvo vanjskih poslova u priopćenju

U priopćenju se tvrdi da postoje brojna svjedočanstava koja tvrde da su Bijeli kacige zapravo grana organizacije Jabhat al-Nusra, koja je na crnoj listi Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda.”

Bijeli kacige, koje je Zapad organizirao kao “volontere za civilnu obranu”, osnovalo je bivši časnik britanske vojske James Le Mesurier 2014. godine, više puta su optuživane za postavljanje lažnih kemijskih napada pod “lažnom zastavom” u Siriji, kako bi potaknuli vojnu intervenciju Zapada.

Izjava objavljena u petak istaknula je inzistiranje skupine na bijeg sa područja koja su pala pod kontrolu sirijske vlade kao znak svoje otvorene odanosti teroristima, navodi portal Press TV.

“Nije tajna da je ova organizacija bila aktivna samo u područjima koja nisu pod kontrolom sirijske vlade i nisu izbjegavali kontakte s teroristima i ekstremistima. Štoviše, postoje brojna svjedočanstava koja tvrde da su Bijele kacige zapravo grana organizacije Jabhat al-Nusra, koja je na crnoj listi Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda” – piše u izjavi ministarstva.

Ministarstvo je ponovilo prethodna upozorenja o nadolazećoj kemijskoj “provokaciji” koju pripremaju Bijele kaciga, opisujući skupinu koja očajnički traži “svoju izjavu u Siriji” u de-eskalacijskoj zoni na području Idlib.

“Kao i prije, oni pripremaju senzacionalističke emisije koje su usmjerene na pružanju podrške onima koji se suprotstavljaju legitimnoj sirijskoj vladi, a financiraju iz prije svega neke zapadne države koje predvodi Washington.”

Nedavna izjava je došla nakon što su ranija priopćenja objavljena od strane ruskog ministarstva obrane i sirijskih medija otkrila specifične detalje o kemijskim agensima koji su prebačeni na teroristički teritorij i upozorili na buduće napade u gradovima Alepo i Idlib.

“Lokalni stanovnici izvijestili su Ruski pomirbeni centar da je ova skupina Bijelih kaciga tražila stanovnike koji bi željeli sudjelovati u snimanju video snimaka u zamjenu za hranu” – izjavio je ruski ministar obrane general bojnik Igor Konashenkov, prošlog tjedna za medije.

Štoviše, prošli mjesec su objavljeni izvještaji koji detaljno opisuju incident u kojem su kemikalije pod kontrolom terorističke skupine Jabhat al-Nusre pale u ruke druge terorističke skupine Daesh Takfiri.

Samovoljna skupina za spašavanje opetovano je optužena da djeluje kao medijska ruka Takfiri grupa i za postavljanje kemijskih napada pod “lažnom zastavom” u pokušaju da potakne vojnu intervenciju Zapadnih zemalja u Siriji.


Novi-Svjetski-Poredak.com

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , ,