Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Vlada u Tanzaniji formirala anti-gay odrede koji će loviti ‘članove LGBT zajednice’

Vlada u Tanzaniji formirala anti-gay odrede koji će loviti ‘članove LGBT zajednice’

tanzanija-lgbtTanzanijska gay zajednica živi u strahu nakon što je guverner Dar es Salaam pozvao građane da prijave gay ljude i najavio anti-gey tim koji će ih loviti na društvenim medijima

Regionalni državni dužnosnik Paul Makonda je na konferenciji za novinare priopćio ovog tjedna organiziranje 17-člane skupine, obećavši kako će “ih uloviti golim rukama”.

“Ovi homoseksualci se hvale se društvenim mrežama” – izjavio je Makonda, piše AFP. “Dajte mi njihova imena.”

Do utorka, Makonda je tvrdio da je od javnosti primio više od 5.763 izvješća i više od 100 imena.

Tanzanijski zakon iz 1998. godine o seksualnim deliktima navodi da je homoseksualnost protuzakonita i svatko tko ima „znanje o bilo kojoj osobi koja radi protiv prirode” neka prijavi, što će tada država kazniti sa 30 godina zatvora.

To se temelji na Kaznenom zakonu iz 1945. godine stvorenom pod britanskom vladavinom, koja je također smatrala homoseksualnost protuzakonitom.

Predsjednik Tanzanije John Magufuli je kritizirao LGBT zajednicu nakog izbora u 2015. godini, te je pošao toliko daleko u svojim izjavama da je tvrdio da “čak i krave ne odobravaju” homoseksualnost.

Godine 2017., zatvoreno je 40 centara za testiranje i liječenje HIV-a, i veliki broj odvjetnika i aktivista je uhićen zbog “promicanja seksualnosti”.

Tanzaija također provodi prisilne analne preglede, diskreditiranu praksu koja tvrdi da otkriva homoseksualnost, koju su osudile skupine za ljudska prava.


Novi-Svjetski-Poredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , ,