Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » GLOBALISTI DOŽIVJELI TEŽAK UDARAC: MERKEL VIŠE NE ŽELI VODITI NJEMAČKI NAROD

GLOBALISTI DOŽIVJELI TEŽAK UDARAC: MERKEL VIŠE NE ŽELI VODITI NJEMAČKI NAROD

merkel-globalizamGlobalistička njemačka kancelarka Angela Merkel odlazi sa mjesta predsjedatelja njemačke vladajuće stranke CDU nakon što su građani odbili njenu nepopularnu politiku “otvorenih granica”

Nakon katastrofalne izvedbe svoje stranke na regionalnim izborima u njemačkoj pokrajini Hessen u nedjelju, Merkel je izjavila da je njezino vrijeme završilo.

Odustajanje od stranačkog mandata oslabiti će njezin autoritet u Europi i učvrstiti anti-globalistički ustanak koji se događa diljem kontinenta.

Kancelarka će, kako se izvješćuje, poći u mirovinu nakon završetka svog trenutnog mandata 2021. godine, što će CDU-u dati vremena da pronađe nasljednika.

Iako ostaje jedna od najpopularnijih njemačkih političara, njezini su kolege demokršćani već dugo zahtijevali da ona rasčisti put za svog nasljednika.

Nakon što će napustiti njemačku politiku, kako je rekla, neće htjeti obavljati niti jednu dužnost širom EU.

CDU je pobijedio na izborima u Hessenu, ali je njegov udio glasova pao za više od 11 bodova, dok je njegov koalicijski partner u vladajućoj velikoj koaliciji, socijaldemokrati, također su pali u potpori. Loši pokazatelji stranke ponovno su pozvali SPD da napusti koalicijsku vladu.

Dok Merkel može biti sigurna da će imati podršku ako ostane kancelar, “ona je prekinula igru rekavši da su vrata za njezinog nasljednika širom otvorena”, prema Bloomberg. To bi joj pomoglo ručno odabranog nasljednika.

Međutim, kako Bloomberg primjećuje, potencijal za promjenu u Njemačkoj je ugrožen ustavom zemlje i relativno jakim političkim središtem.

“Čak i da Merkel bude zamijenjena i/ili bi nova vlada trebala preuzeti vlast u Berlinu, sa ili bez novih izbora, ne bi bilo velika razlika nakon što se prašina slegne” – rekao je Holger Schmieding, glavni ekonomist u Berenbergu.

“Bilo koja zamisliva koalicija u Berlinu i dalje bi bila ispunjena najjačim glavnim strankama CDU / CSU, SPD, Zelenim i manjim liberalima”.

Posljedice njezine odluke će se odraziti daleko i naširoko. Globalisti su doživjeli prvi jači udarac nakon dugo vremena.


Novi-Svjetski-Poredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , ,