Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » VRLO GLUP OBLIK TOLERANCIJE’: Belgijske vlasti promijenile naziv ‘Božićni sajam’ u ‘Zimski sajam’

VRLO GLUP OBLIK TOLERANCIJE’: Belgijske vlasti promijenile naziv ‘Božićni sajam’ u ‘Zimski sajam’

belgija-sajamNeki tvrde kako je promjena napravljena da ne bi vrijeđala muslimane

Organizatori božićnog sajma u belgijskom gradu Brugesu promijenili su ime u ‘Zimski sajam’, a neki tvrde da je promjena napravljeno kako se ne bi vrijeđali muslimani.

Prema izvješću portala Hln.be, umjesto božićnih osvjetljenja, sajam će biti osvijetljen “zimskom rasvjetom”.
Senator Pol Van Den Driessche iz belgijske oporbene stranke nazvao je promjenu “nevjerojatnom i neshvatljivom”.

“Od sada više ne možemo više govoriti o Božićnom sajmu u gradu Brugesu, već o Zimskom sajmu” – dodao je.

“Ovo nije samo smiješna odluka, nego je i protiv naše individualnosti. Grad Bruges ima vrlo lijepu i staru tradiciju u smislu Božića. Bilo da ste religiozni ili ne, to je dio naše kulture. Ne želim se prepustiti ovom glupom obliku “tolerancije”.”

Neki ispitanici u članku tvrde da je promjena napravljena kako bi se izbjeglo vrijeđanje muslimana.

“Da li još uvijek živimo u Belgiji?” – upitao je jedan. “Naše norme i vrijednosti se gube, naša kultura nestaje, a naši blagdani trebaju druga imena. I moramo poštovati Ramazan i Šećerni blagdan.”

Međutim, organizator Pieter Vanderyse izjavio je kako je promjena napravljena samo kako bi se sajam učinilo “neutralnijim”, dodajući kako su i drugi belgijski gradovi promijenili svoje “Božićne sajmove” u “Zimske sajmove”.

Ovo nije prvi put da je kršćanski temelj Božića skriven kako bi se izbjeglo vrijeđanje muslimana.

U prosincu 2016. godine, austrijsko veleposlanstvo je promijenilo ime svojih “Božičnih delicija” u “Zimske delicije” iz razloga da se ne bi vrijeđali muslimani.

Ranije ovog mjeseca, škola u okrugu Chesterfield u američkoj državi Virginiji zabranila je božićne pjesme koje sadrže riječ “Isus” u strahu da mogu biti uvredljive za “različite studente”.

Božićno drvce u talijanskom gradu Bolzanu također je uklonjeno iz gradske vijećnice nakon straha da bi moglo “povrijediti osjećaje” ili “uvrijediti” muslimane.

Prošle je godine zabranjen božićni film koji je trebao biti prikazan u francuskom gradu Langonu, gdje muslimani mogu moliti na ulicama, jer je bio “previše kršćanski”.


Novi-Svjetski-Poredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,