Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI, ZDRAVLJE I MEDICINA » POVIJESNA PRESUDA: Roditelji iz Rijeke koji su preminulog sina odbili lijeÄiti farmaceutskim lijekovima – IDU U ZATVOR!

POVIJESNA PRESUDA: Roditelji iz Rijeke koji su preminulog sina odbili lijeÄiti farmaceutskim lijekovima – IDU U ZATVOR!

kemo-dijete“Odbili smo kemoterapiju jer je preagresivna za devetogodiÅ¡njaka. Prije osam godina majku su mi lijeÄili kemoterapijom koja ju je ubila. IzmeÄ‘u kemoterapije i bojnog otrova stoji znak jednakosti, stoga smo, kao roditelji, odluÄili isprobati sve prije kemoterapije”

Hana Budinski (40) iz OmiÅ¡lja i Viktor Brnobić (43) iz Kostrene nepravomoćno su proglaÅ¡eni krivima da su kao roditelji grubo povrijedili prava svog djeteta i uskratili mu pravo na lijeÄenje i ozdravljenje. Nisu osuÄ‘eni za smrt djeteta jer sud nije prihvatio inkriminaciju iz optužnice da je bolest brzo napredovala zbog nelijeÄenja.

Zbog povrede djetetovih prava majka djeteta osuÄ‘ena je na godinu dana bezuvjetnog zatvora, dok je ocu izreÄena kazna od godinu i pol dana zatvora, javlja Novi list.

Podsjetimo, radi se o sluÄaju koji je prije tri godine Å¡okirao Rijeku. DevetogodiÅ¡nji sin Budinski i Brnobića umro je u mukama nakon Å¡to su ga roditelji odbili lijeÄiti u bolnici te ga odveli nadrilijeÄnicima.

Nisu dopustili kemoterapiju

Cijela priÄa poÄela je poÄetkom rujna 2015. godine, u subotu ujutro. DjeÄak je preminuo u bolnici u Rijeci svega mjesec dana nakon Å¡to mu je dijagnosticiran agresivni non-Hodgkinov limfom. Otac djeÄaka za Index je priznao da nije dopustio da se njegov sin podvrgne kemoterapiji, no tvrdi da su on i supruga uÄinili sve kako bi mu pomogli drugim metodama lijeÄenja te za smrt svog djeteta krivi lijeÄnike na onkoloÅ¡kom odjelu.

“Odbili smo kemoterapiju jer je preagresivna za devetogodiÅ¡njaka. Prije osam godina majku su mi lijeÄili kemoterapijom koja ju je ubila. IzmeÄ‘u kemoterapije i bojnog otrova stoji znak jednakosti, stoga smo, kao roditelji, odluÄili isprobati sve prije kemoterapije, ona je biznis koji lijeÄi samo 2,7 posto ljudi u svijetu, dok 97,3 posto ubija. Postoje i druge terapije koje nisu alternativne nego ih propisuju lijeÄnici u Å vicarskoj, na Islandu, u NorveÅ¡koj, Meksiku itd., no Hrvatska za njih nema interesa jer tu nema profita kao kod kemoterapije kod koje lijeÄnik na svaku pikicu dobije 10 posto”, kazao je za Index tada Viktor Brnobić, otac preminulog djeÄaka.

“Dok smo lijeÄili dijete, trebali smo mir i intimu, no imali smo susjede demone koji su stalno zvali policiju i socijalnu službu te su nam i po dva puta dnevno dolazili na vrata”, dodao je.

DjeÄaka su, tvrdi, lijeÄili prirodnim putem, kapima od biljaka i voćnim sokovima isprobavajući sve, vezano za lijeÄenje karcinoma, Å¡to je u posljednjih 100 godina, kako kaže, otkriveno i skriveno od oÄiju javnosti.

Odveli su ga i u bolnicu u Aviano gdje su im, tvrdi otac djeÄaka, dali drugu dijagnozu i rekli da njihov sin boluje od leukemije.

Na vlastiti zahtjev odveli dijete iz bolnice

Tereti ih se da su od 6. kolovoza do 5. rujna 2015. godine u Rijeci, a nakon Å¡to su lijeÄnici u bolnici utvrdili najvjerojatniju limfatiÄnu neoplazmu ne-Hodgkinovog limfoma te unatoÄ viÅ¡ekratnom informiranju lijeÄnika o prirodi bolesti i Å¡tetnim posljedicama nelijeÄenja, ukljuÄujući i smrtni ishod, odbili daljnje terapijske postupke i lijeÄenje djeteta po protokolima službene medicine te konvencionalnim metodama suvremene medicine.

Optuženi su da su na izriÄito vlastiti zahtjev odveli dijete iz bolnice te mu onemogućili potrebnu dijagnostiÄku obradu i lijeÄenje hematoloÅ¡ko-onkoloÅ¡kih bolesnika, kao i uskratili pravo na lijeÄenje.

Uslijed toga je došlo do brzog napredovanja i širenja zloćudne bolesti po svim vitalnim organima.

Majka preminulog djeÄaka se preudala i prije godinu dana rodila djeÄaka.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “pravokutnik CC” i odaberite “Prijevod titla”*

 

(index.hr)

Filed under: MEDIJI, ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , ,