Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » ZDRAVLJE I MEDICINA » LIJEČNIK POSUDIO OD PACIJENTA 300.000 DOLARA, I PROGLASIO GA DEMENTNIM KADA GA JE TRAŽIO DA MU VRATI NOVAC NAZAD

LIJEČNIK POSUDIO OD PACIJENTA 300.000 DOLARA, I PROGLASIO GA DEMENTNIM KADA GA JE TRAŽIO DA MU VRATI NOVAC NAZAD

lijecnik-novacLiječnici u Americi je oduzeta liječnička dozvola nakon što je otkriveno da je posudila od pacijenta veliku količinu novca, prema zapisima državne institucije za disciplinske postupke

Ali još gore, liječnica iz Tennessee je tada dijagnosticirala tom pacijentu demenciju kad je pacijent zatražio novac nazad.

Tennessee Board of Medical Examiners utvrdio je da je dr. Suellen Lee prošlog mjeseca proglašena krivom zbog “neprofesionalnog, nečasnog ili neetičnog ponašanja”.

No, liječnica sada inzistira da joj je “sve namješteno” od strane osvetoljubivog pacijenta i rekla je da se samo pristala povući nakon što su joj državni odvjetnici predstavili pravni predmet protiv kojeg ne može dobiti pobjedu.

“Sve su to bile laži i rečeno mi je da ako odem na sud, i ako se borim, da će to biti iznimno skupo” – rekla je dr. Suellen Lee u utorak.

Lee (79), specijalistica interne medicine iz grada Columbia, povukla se u mirovinu prošli mjesec, u osebujnom slučaju pred Odborom za medicinske slučajeve, koji je odgovoran za disciplinske postupke liječnika diljem države.

Vladini odvjetnici rekli su da je Lee posudila 300.000 dolara od pacijenta kad joj je medicinska klinika počela propadati, a kad je pacijent kasnije zatražio otplatu, Lee mu je dijagnosticirala demenciju u očiglednom naporu pri izbjegavanje otplate duga.

Pacijent – identificiran u zapisima samo kao EW – liječio se kod Lee već 25 godina i bio je i njezin osobni prijatelj i suradnik.

Državni zapisi kažu da je Lee posla pismo o dijagnozi kćeri bolesnice, koja je zatim poslala pismo financijskoj tvrtki pacijenta, što je rezultiralo uskraćivanjem pristupa njezinom imovini.

Kada su Lee ispitivali istražitelji, priznala je da je dijagnosticirala demenciju pacijentici EW isključivo “na osnovu promatranja”, bez korištenja bilo kakvih metoda testiranja ili drugog mišljenja stručnjaka za mentalno zdravlje, prema državnim zapisima.

Psiholog je kasnije procijenio osobu EW, i pronašao da “nema naznaka demencije”, kažu podaci.

Tijekom telefonskog intervjua sa listom Tennesseanom u utorak, Lee je rekla da je država pomiješala činjenice o njezinom slučaju da bi se činilo kao da želi pobjeći od otplate zajma. Lee je priopćila da je novac od pacijenta posudila prije otprilike 20 godina i da otplaćuje dug u obrocima.

Lee je također stajala iza dijagnoze demencije, koja se dogodila prije otprilike dvije godine, rekavši da je EW pokazao neuredno ponašanje i znakove gubitka pamćenja. Lee je inzistirala da njezinog bivšeg pacijenta kasnije obradi psiholog i da dijagnoza demencije ne bude potvrđena.

“Htjela me je ozlijediti jer je bila toliko ljutita na mene, jer sam rekla da je demantna” – rekla je Lee.

Iako Lee sada osporava neke aspekte slučaja protiv nje, ona je priznala te činjenice dok je pregovarala o sporu sa Odborom medicinskih ispitivača tijekom sastanka prošlog mjeseca. Lee je na kraju potpisala nalog za umirovljnjem, i dobrovoljno odustala od svoje liječničke dozvole i pristala na plaćanje novčane kazne u iznosu od 2000 dolara.

NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , , ,