Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » ZDRAVLJE I MEDICINA » Tradicionalni amiški lijekovi koji liječe sve – od migrene do gljivičnih infekcija

Tradicionalni amiški lijekovi koji liječe sve – od migrene do gljivičnih infekcija

amisi-liekoviAko postoji jedna zajednička stvar među različitim kulturama širom svijeta, to je opsežna uporaba kućnih lijekova za rješavanje zdravstvenih problema i jednostavnih svakodnevnih zdravstvenih problema

Amiši, na primjer, poznato je da koriste kućne lijekove koji se prenose dolje sa generaciju na generaciju i jako su učinkoviti.

Tradicionalni amiški kućni lijekovi

Amiši žele biti samodostatni u svemu; oni nastoje biti neovisni od konvencionalnih lijekova. Ispod se nalazi lista nekih lijekova koji mogu pomoći kod zdravstvenih problema i uobičajenih svakodnevnih zdravstvenih problema – u rasponu od grlobolje, opekline i prhuti do migrene i ženskih menstrualnih problema.

Bol u grlu i kašalj

Za upaljeno grlo ili kašalj jednostavno uzmite čajnu žličicu meda svakih sat vremena sve dok se grlobolja ili kašalj ne otklone. Također možete napraviti čaj od kadulje za grlobolju i simptome gripe.

Također možete napraviti svoj vlastiti sirup za kašalj. Stavite tri cijela jaja sa ljuskom u staklenku i napunite ocatom. Pokrijte staklenku poklopcem, ali nemojte ju zatvarati. Stavite ju da odstoji četiri do pet dana dok ljuske jaja ne postanu mekane i tamnije boje. Izvadite tada jeje iz staklenke i napunite staklenku medom. Promiješajte i koristite jednu žličicu četiri puta dnevno kako biste smanjili kašalj.

Migrena

Jednostavno uzmite dvije žličice meda sa svakim obrokom za učinkovito ublažavanje boli migrene i glavobolje. Alternativno, možete prokuhati jednake dijelove meda i jabučnog octa i uliti u zdjelu, a zatim staviti ručnik na glavu i nagnuti se nad zdjelom i udisati pare.

Gljivične infekcije

Gljivična infekcija mogu se brzo širiti ako se ne riješe dovoljno brzo. Stari amiški lijek za gljivice je kuhanje crnih ljuski oraha u vodi i primjena rezultirajućeg (ohlađenog) čaja na zahvaćeno područje dva puta dnevno tijekom dva tjedna. Ovaj lijek također djeluje i na druge kožne gljivične infekcije.

Također možete napraviti prašak za stopala miješanjem jednog dijela sode bikarbone i jednog dijela kukuruznog škroba; nanesite smjesu na noge prije no što stavite čarape ili cipele.

Za bolesnike s astmom, plijesan i gljivice u vašem domu mogu pogoršati simptome. Pomiješajte jednu čašu soka od limuna sa 1/2 šalice izbjeljivača i dvije litre vode. Stavite smjesu u bočicu za prskanje i prskajte gljivice i plijesni po zahvaćenim dijelovima vašeg doma, i ostavite preko noći. Ujutro isperite vodom. Ponovite postupak za tvrdokorne plijesni ili gljivice.

Još više amiških lijekova

Slijedi još nekoliko amiških tradicionalnih lijekova koji mogu pomoći kod kućnih i zdravstvenih problema:

# Artritis – Stavite 10 žličica jabučnog octa i dodajte u čašu vode i pijte uz svaki obrok.

# Ubodi insekata – Pokrijte ubodnu površinu sa natopljenom solju ili načinite gustu pasta sode bikarbone i vode i pustite da se osuši. Alternativno, stavite vlažnu glinu ili blato na kožu za ublažavanje uboda.

# Čirevi – Nanesite vazelin na čir, a zatim stavite jednu krišku na zahvaćeno mjesto. Svakodnevno stavite svježu krišku na zahvaćeno područje dok ne nestane. To obično traje tri dana.

# Opekline – Odrežite list aloe vere i nanesite na područje opekline. Ovo će zaustaviti bol u nekoliko minuta. Ne pokrivajte opeklinu kad god je to moguće kako bi se ubrzalo proces ozdravljenja. Drugi lijek je smjesa od svinjske masti i brašna. Imajte na umu da su ti lijekovi samo za blage opekline; teške opekline trebaju hitnu medicinsku njegu.

# Perut – Kuhajte jednu žlicu čaja od koprive u maloj šalici vode. Ohladite i masirajte ovim čajem vlasište redovito.

# Upala uha – Stavite melasu na pamučnu vatu i nanesite na vanjsko uho kako biste ublažili bol u uhu. NEMOJTE stavljati pamučnu vatu u uho.

# Unutarnji paraziti – Kuhajte korijen đumbira u šalici vode pola sata, a zatim pijte čaj od đumbira dnevno tijekom četiri dana. Također možete koristiti 10 čajnih žličica jabučnog octa pomiješanog u čaši vode, i uzimati prije svakog obroka. Koristite med umjesto šećera da zasladite.

# Kapanje nosa – Pomiješajte četvrtinu čajne žličice soli, četvrtinu čajne žličicu sode bokarbone i jednu šalicu kuhane vode. Stavite nekoliko kapi u nos kad god je potrebno ili ulijte u dlan vaše ruke zatim udišite kroz nos. Izdišite kroz usta.

# Menstralni bolovi – Koristite jednu čajnu žličicu suhih, rastrganih listova maline i jednu šalicu kipuće vode. Zasladite dobiveni čaj s medom i pijte vruće. Nemojte piti više od dvije šalice u 24 sata kako biste smanjili menstrualne bolove.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , ,