Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » PREDSJEDNIK BUNDESTAGA IZJAVIO KAKO JE NIJEMCIMA BOLJE DA ZABORAVE ‘POVRATAK IZBJEGLICA’ U SVOJE DOMOVINE

PREDSJEDNIK BUNDESTAGA IZJAVIO KAKO JE NIJEMCIMA BOLJE DA ZABORAVE ‘POVRATAK IZBJEGLICA’ U SVOJE DOMOVINE

imigranti-zastava“Ne bismo trebali imati previše nade” da ih vratimo natrag

Predsjednik Bundestaga Wolfgang Schauble rekao je Nijemcima da zaborave na milijun “plus” “izbjeglica”, koje su tijekom posljednje tri godine preplavile Njemačku, da će se ikada vratili u svoje matične zemlje

“Trebali bismo shvatiti koliko je teško deportirati te ljude u pojedinačnim slučajevima. Zato se ne bismo trebali previše nadati u povratak tih ljudi u matične zemlje” – rekao je Schauble.

Dodao je kako se moraju uložiti svi napori da ih “integriramo u naše društvo” prije nego što je počeo braniti otvorenu graničnu politiku Angele Merkel kao “pravu” odluku, unatoč činjenici da je u velikoj mjeri uništila njezino političko nasljeđe i prouzročila najmanju popularnost u političkoj karijeri.

Schauble je priznao jednu točku u kojoj je kritizirao masovnu imigraciju; tzv. “izbjeglice” (od kojih su većina ekonomski migranti) bi trebali potražiti utočište u prvoj sigurnoj zemlji u koju dolaze i da ne smiju putovati dalje na sjever prema europskim socijalnim utočištima.

Njemačka je proteklih tjedana doživjela prosvjede protiv masovnog useljavanja kao odgovor na činjenicu da je broj nasilnih zločina porastao u posljednje dvije godine, a 90 posto je zbog migranata, prema vlastitoj statistici njemačke vlade.

Kao što smo izvijestili ranije ovog mjeseca, klub u Frankfurtu je napdnut od strane bande od deset sirijskih “izbjeglica” koji su pokušali izbosti užasnute goste dok su napadači vikali “Allahu Akbar”.

Njemačka je omogućila ulazak više od milijun migranata, uglavnom s Bliskog istoka, od 2015. godine.

Schaubleovo inzistiranje na tome da se izbjeglice neće vratiti u svoje domovine je u suprotnosti sa nedavnom izjavom Dalaj Lame, koji je izjavio: “Napokon bi se trebali vratiti u svoju domovinu, kako bi ju obnovili nakon rata”.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , ,