Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » EUROPSKI SUD ZA LJUDSKA PRAVA ĆE KRIMINALIZIRATI KRITIKE PROTIV ABORTUSA U EUROPI

EUROPSKI SUD ZA LJUDSKA PRAVA ĆE KRIMINALIZIRATI KRITIKE PROTIV ABORTUSA U EUROPI

sud-ljudskapravaEuropski sud za ljudska prava (ECHR) je dao znak da se uspostavi način za kritiziranje pobačaja koji bi se proglasio ilegalnim u Europi

Sud u Strasbourgu odbio je žalbu njemačkog zastupnika Klaus Guenter Annena kojem su naredili njemački sudovi da prestane uspoređivati pobačaje s holokaustom i govoriti da liječnici koji ih obavljaju čine “strašno ubojstvo”.

Suci su tvrdili da je cenzuriranje aktivista kršilo njihovu slobodu izražavanja, ali je to “bilo potrebno demokratskom društvu”.

Također su rekli da je optuživanjem i uspoređivanjem određenih liječnika koji su obavljali postupke pobačaja sa počiniteljima holokausta na njegovoj internetskoj stranici “nije samo bio vrlo ozbiljno, već je također potaknulo mržnju i agresiju”.

Pitanje pobačaja došlo je na čelu europske politike početkom ove godine kada je Irska održala referendum o legalizaciji abortusa koji je već godinama legaliziran u drugim državama članicama Europske unije, piše Breitbart.

Dokumenti koji su iscurili u javnost prošle godine dokazali su da je ljevičarski mađarski američki milijarder George Soros otvorio zakladu “Otvoreno društvo” da bi potaknuo da pobačaj postane legalan u Irskoj.

“Uz jedan od najrestriktivnijih zakona o pobačaju u svijetu, pobjeda na referendumu bi mogla utjecati na druge snažno katoličke zemlje u Europi, poput Poljske, i pružiti potrebne dokaze da je promjena moguća, čak i na vrlo konzervativnim mjestima” – rekao je Sorosev dokument.

U svibnju ove godine, irski građani su glasali kako bi ozakonili pobačaj u zemlji.

Dok mnogi ne smatraju pobačaj kao oblik kontracepcije, neki, poput Ann Furedi, izvršne direktorice britanske savjetodavne službe za trudnoću (BPAS), tvrdili su suprotno.

“Planiranje obitelji je kontracepcija i pobačaj. Pobačaj je kontrola rađanja koje žene trebaju kad im redovita metoda iznevjeri” – rekla je Furedi prošle godine.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , ,