Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » UPOZORENJE HRANA ! » COCA-COLA NAPRAVILA RADIKALAN KORAK: Proizvodit će novo piće sa CBD-om na bazi marihuane

COCA-COLA NAPRAVILA RADIKALAN KORAK: Proizvodit će novo piće sa CBD-om na bazi marihuane

coca-canabisCoca-Cola želi ući u bujajuću industriju kanabisa sa linijom specijalnih pića

S godišnjom padom prodaje svojih gaziranih pića, obećavajuće tržište marihuane koje je u razvoju bez sumnje privlači ovu kompaniju.

Coca-Cola je nedavno otkrila da je u “razgovorima” sa kanadskom tvrtkom za proizvodnju kanabisa poznatom kao Aurora Cannabis Inc.

Poznati proizvođač gaziranih pića je zainteresiran za razvoj pića sa CBD-om. Nije iznenađenje da Coca-Cola želi kapitalizirati eksploziju tržišta kanabisa: Mnogi proizvođači pića traže načine za povećanje profita dok im prodaja pada, a marihuana je novi sastojak du jour.

Konoplja i CBD-a su neki drugi trendovski sastojci koji proizvođači dodaju u sve ovih dana, ali hoće li nova Cola s infuzijom CBD-a biti dovoljna da spasi polagano umiruću industriju gaziranih pića?

Hoće li kanabis dati novi život poznatom gaziranom piću?

Prodaja gaziranih pića je u padu u Sjedinjenim Državama više od jednog desetljeća. Potrošači se prebacuju sa gaziranih puća na vodu u boci, kavu i ostala pića u kratkom roku, a poznato gazirano piće pokušava zadržati korak sa tržištem.

Po volumenu, Amerikanci svake godine troše manje gaziranih pića. Dok je Coca Cola uspjela zadržati svoju dobit prodajom manjih limenki sode po višoj cijeni, zalihost potrošača možda nije najbolji plan igre za dugo razdoblje.

Nasuprot tome, tržište kanabisa u 2016. godini je vrijedilo 9,3 milijarde dolara – i taj se broj očekuje samo povećati s vremenom. Kako sve više država legalizira medicinski i rekreacijski kanabis, industrija marihuane očekuje veliki poticaj potražnje – i najvjerojatnije, još veći profit.

Sa medicinskoe strane, izvješća su ukazala da postoji snažna sklonost ekstraktima i jestivim proizvodima u odnosu na pušenje.

S obzirom na novi proizvod, vrijeme će pokazati da li će ova kompanija ostati na površini. Coca-Cola nije jedina tvrtka koja je “bacila oko” na kanabis; mnogi proizvođači pića žele pokrenuti proizvonju proizvoda koji sadrže kanabis.

Sama kompanija Coca-Cola je svjesna činjenice da će kanabis biti sljedeći veliki trend u industriji pića. “Zajedno s mnogim drugima u industriji pića, pažljivo promatramo rast proizvodnje ne-psihoaktivnog CBD-a kao sastojka funkcionalnih wellness napitaka širom svijeta” – navodi se u nedavnoj izjavi tvrtke.

Ali pad prodaje gaziranih pića ne može biti jedini napad na profit kompanije Coca-Cola. Istraživanja su pokazala da mladi ljudi sve manje vjeruju velikim svjetskim prehrambenim tvrtkama. Nedavni podaci ankete pokazali su da 43 posto Milenijalaca ne vjeruje Prehrambenim industrijama – dok samo 18 posto starijih generacija dijeli taj osjećaj.

Jednostavno rečeno, dok mlađa generacija može snažno podupirati industriju kanabisa, ta podrška možda neće biti dobra za svjetski poznatu prehrambenu tvrtku, poput Coca-Cole.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: UPOZORENJE HRANA ! · Tags: , , , , , , , ,