Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Muslimanska studentica će biti prva finalistica Miss Velike Britanije koja će nositi hidžab

Muslimanska studentica će biti prva finalistica Miss Velike Britanije koja će nositi hidžab

miss-hidjab20-godišnja muslimanka je prva kraljica ljepote koja će sudjelovati u finalu Miss Engleske i koja nosi hidžab

Ako pobijedi, Sarah Iftekhar bi mogla predstavljati zemlju na natjecanju za Miss World u Kini.

Iftekhar, studentica pravnog fakulteta Sveučilišta Huddersfield iz West Yorkshirea, sudjelovat će na završnom natjecanju za Miss Velika Britanije u Kelham Hallu u Nottinghamshireu sljedećeg utorka.

Iako nije prva natjecateljica Miss Engleske koja će nositi hidžab, ona je prva koja je došla do završne faze natjecanja.

Iftekhar, koja je započela vlastiti biznis izrade odjeće u dobi od 16 godina, također koristi svoju platformu za prikupljanje sredstava za dobrotvornu organizaciju Miss svijeta “Ljepotica s ciljem”.

Organizacija Miss Engleske potiče sve natjecatelje da prikupljaju novac i promiču svijest o ljubavi koja ima za cilj pomoći djeci s teškoćama u razvoju širom svijeta.

Objavljivanje na Instagram računu koji je čini se da je od tada uklonjen, Iftekhar je navodno pisala o svojem užitku u kvalifikacijama za veliki finale.

Na svojoj dobrotvornoj GoFundMe stranici, Iftekhar je objasnila svoju motivaciju za ulazak u natjecanje ljepote, navodeći: “Sudjelovala sam u natjecanju za Miss 2018. kako bih pokazala da ljepota nema definiciju, svatko je lijep na svoj način, bez obzira na svoju težinu, rasu, boju kože ili oblik.”

Ako Iftekhar pobijedi 49 ostalih natjecateljica za ljepotu kako bi dobila krunu, ona će i dalje predstavljati Veliku Britaniju na natjecanju Miss World u Kini.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , ,