Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Chelsea Clinton kaže kako je američko gospodarstvo zaradilo ‘bilijune’ dolara na abortusima

Chelsea Clinton kaže kako je američko gospodarstvo zaradilo ‘bilijune’ dolara na abortusima

clinton-kcerkaNovac je važniji od ljudskih života, kaže Chelsea Clinton, koja je nedavno rekla grupi aktivista za pobačaj, da ako ne možete uvjeriti nekoga da podrži pobačaj s tvrdnjama o tjelesnim pravima, recite im da je pobačaj dobar za američko gospodarstvo

Clinton je tvrdila da je zloglasni slučaj Vrhovnog suda SAD-a “Roe protiv Wadea” bio dobra stvar, ne samo zato što je ženama dala “dostojanstvo da donesu vlastite odluke”, već i zbog toga što je to donijelo 3,5 bilijuna dolara američkom gospodarstvu, CNS News izvještava.

“Nije neizvjesna činjenica … da su američke žene koje su ušle u radni odnos od 1973. do 2009. godine dodale tri i pol bilijuna dolara u naše gospodarstvo. Istina?” – izjavila je Clinton tijekom protesta “Rise Up for Roe” prosvjedujući protiv kandidata Vrhovnog suda SAD-aa Bretta Kavanaugha.

Clinton je rekla kako bi novac mogao uvjeriti neke ljude da podrže Roe, što je dovelo do legaliziranog ubijanja nerođenih beba u osnovi zbog bilo kojeg razloga. Od 1973. godine oko 60 milijuna nerođenih beba je zakonski pobačeno u Americi.

“Dakle, mislim, bez obzira na to što ljudi kažu da im je stalo do toga, mislim da se možete povezati s ovim pitanjem” – rekla je Chelsea, prikazujući hladni cinizam koji je obično povezan s njezinim roditeljima.

“Naravno, nadam se da će se oni brinuti o našim jednakim pravima i dostojanstvu u donošenju vlastitih odluka – ali, ako to nije dovoljno uvjerljivo, nadamo se, da će neki od ovih drugih argumenata koje ste tako lijepo iznijeli, biti uvjerljivi” – Clinton je nastavila.

Njezini komentari o korištenju financijskih rezultata kao sredstvo za podršku ubijanja nerođenih beba vrlo su uznemirujući, ali su i netočni. Samo zato što se slučaj Roe protiv Wade i rastuća ekonomija podudaraju, ne znači da je jedna izazvala drugu.

Što je još važnije, istraživanja pokazuju da suprotno može biti istina – da je legalizirano ubijanje 60 milijuna djece od slučaja Roe v. Wadea do danas smanjilo i osiromašilo američko gospodarstvo.

Godine 1998. pokojni Larry Burkett, visoko cijenjeni financijski savjetnik je tvrdio:

Ovaj rastući paritet između starih i mladih je u središtu demografskih izazova s​kojima se suočavaju Medicinska zaštita i socijalna pomoć. Nevjerojatno, ali se čini da do trenutka kad vrhunac “baby boom” generacije dosegne dob za odlazak u mirovinu, broj pobačaja od odluke Vrhovnog suda u slučaju Roe protiv Wadea bit će jednak broju rođenih u “baby boomu”. “Ako je samo jedna trećina onih koji su napravili pobačaj bila na raspolaganju za započinjanje rada na njihov 18. rođendan, kolaps socijalne pomoći i sigurnosti bio bi odgođen za sljedećih nekoliko desetljeća”.

Doista, to je uglavnom zbog pobačaja zbog kojih će do 2030. godine omjer radnika i korisnika socijalne pomoći biti samo 2 naprema 1, prema projekciji Odbora za socijalnu sigurnost. Drugim riječima, dva radnika će podupirati jednog umirovljenika. (Kada je program započeo 1930-tih godina, 42 radnika je podržavalo svakog umirovljenika.)

Ali čak i ako je Clinton bila u pravu, u društvu će ostati pitanje, što je važnije: novac ili ljudski život?
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,