Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » VLADA VELIKE BRITANIJE OBJAVILA DA ‘ŽIVOTINJE NEMAJU SPOSOBNOST DA OSJEĆAJU BOL’

VLADA VELIKE BRITANIJE OBJAVILA DA ‘ŽIVOTINJE NEMAJU SPOSOBNOST DA OSJEĆAJU BOL’

theresa-pasVlada Velike Britanije je nadmašila samu sebe kada se radi o zlouporabi prava životinja učinkovito izjavivši da sve životinje (osim ljudi, naravno) nemaju emocije ili osjećaje, uključujući “sposobnost da osjećaju bol”

Novi propisi znače da će komercijalni laboratoriji biti slobodni obavljati ispitivanja na životinjama s tolikom okrutnošću kolikom oni žele (i bez olakšavanja boli, jer očito da životinje ne osjećaju bol), a farme će biti sve manje i manje regulirane.

Dok je raspravljala o Brexitu, britanska vlada je glasovala protiv zakona koji priznaje da životinje imaju emocije i osjećaju bol i imaju osjećaje.

Jednom kada Britanija napusti EU 2019. godine, neće samo jazavcima i lisicama prijetiti ova promjena zakona, već svim životinjama koje nisu kućni ljubimci. To su u osnovi sve životinje koje će biti isplativo iskorištavati.

Ovaj zakon dolazi u suprotnosti sa opsežnim znanstvenim dokazima koji pokazuju da druge životinje imaju emocije i osjećaje, neke čak i jače od naših.

Ali političari jasno misle da znaju bolje o životinjskim mozgovima od većine znanstvenika na planeti.

Ovaj potpuni nedostatak logike navodi nas da vjerujemo da mnogi naši zastupnici vjerojatno imaju manje inteligencije od meduza. Ali, nažalost, nemamo nikakav udio u parlamentu da bih glasovali po osobnom mišljenjem, za razliku od tih političara.

No realno, tko bi bio iznenađen tim novim zakonom? Unatoč pozivu Michaela Govea za poboljšanje standarda dobrobiti životinja nakon Brexita, svi znamo da Vladu, i zapravo većinu javnosti u Velikoj Britaniji, zapravo nije briga za životinje, osim ako nisu slatke i sa pedigreom.

“Dobrobit životinja” u vladinim (pa čak i javnim) očima obiluje dvostrukim standardima. U ovom trenutku, 80 posto zakona o zaštiti životinja u Velikoj Britaniji potječe iz EU – ukoliko izbacimo činjenice da životinje imaju osjećaje, zašto bismo se čak i previše trudili?

Ako Vlada ne vjeruje da životinje mogu čak osjetiti bol, sigurno niti jedno od njihovih prava neće biti zaštićeno.

Kada Velika Britanija napusti EU, kućni ljubimci će biti zaštićeni Zakonom o dobrobiti životinja iz 2006. godine. No, gdje se tu nalaze divlje životinje, one u laboratorijima i one u drugim oblicima zatočeništva?

Samo mali primjer ovoga je kozmetička industrija koja vrši ispitivanja na tim životinjama. Prema EU zakonu zabranjeno je testirati životinje na kozmetičke proizvode, poput šampona za pranje tijela i laka za nokte. Ali to bi se lako moglo odbaciti baš poput činjenice da su životinje senzibilna bića.

Gledamo prema vrlo crnoj budućnosti u kojoj će se životinje u laboratorijima moći slobodno podvrgnuti testiranjima sa tolikom okrutnošću koliko žele (i bez olakšavanja boli, jer očito da životinje ne osjećaju bol), a farme će biti sve manje i manje regulirane.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “pravokutnik CC” i odaberite “Prijevod titla”*

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , ,