Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » TWITTER OBJAVIO SVIJETU: ‘Nećemo brisati profile Alex Jonesa i portala Infowars’

TWITTER OBJAVIO SVIJETU: ‘Nećemo brisati profile Alex Jonesa i portala Infowars’

twitter-infowarsTwitter računi Alexa Jonesa i njegovog popularnog portala Infowars nisu suspendirani jer teoretičar zavjere nije prekršio pravila društvene mreže, objasnio je direktor tvrtke

“Jučer nismo suspendirali Alexa Jonesa ni Infowars. Znamo da je to teško za mnoge, ali razlog je jednostavan: on nije kršio naša pravila” – rekao je suosnivač Twittera i izvršni direktor Jack Dorsey.

Međutim, Twitter će provesti zabranu ako Jones krši pravila, rekao je internetski poduzetnik, dodajući kako će platforma “nastaviti promicati zdravu konverzacijsku okolinu osiguravajući da tweetovi ne budu umjetno pojačani radi širenja vijesti”.

Alex Jones, osnivač portala Infowars, koji je često napadan od strane američkih medija kao teoretičar zavjere, nedavno je izbačen sa platformi društvenih mreža velikih tehnoloških tvrtki kao što su Facebook, Apple, YouTube i Spotify.

To je uslijedilo nakon pritiska kampanje iz SAD-a i CNN-a. Tehnološki divovi optužili su Jonesa za ‘govor mržnje’, rekavši da njegov sadržaj i sadržaj njegovov portala Infowars krši standarde zajednice.

Jones je privukao kontroverzu nakon što je više puta tvrdio da je pucnjava u osnovnoj školi Sandy Hook bila prijevara, a roditelji žrtava su bili glumci.

Pucnjava iz 2012. godine rezultirala je smrću 20 djece u osnovnoj školi i šest odraslih osoba. U travnju su roditelji dvoje djece poginule u masakru izjavili da su digli tužbu protiv osnivača Infowarsa zbog klevete.

No, moramo se osvrnuti na sve ona lažna izvješćivanja sa terena od strane televizije CNN, kojima je duboko obmanuta svjetska javnost, a za koje nitko nije snosio posljedice.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,