Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » UPOZORENJE HRANA ! » RUSIJA POSTAVILA NOVE STANDARDE ZA PROIZVODNJU ORGANSKE HRANE NA PUTU PREMA SVJETSKOJ DOMINACIJI

RUSIJA POSTAVILA NOVE STANDARDE ZA PROIZVODNJU ORGANSKE HRANE NA PUTU PREMA SVJETSKOJ DOMINACIJI

rusija-negmoPredsjednik Vladimir Putin je potpisao novi zakon kojim se regulira proizvodnja, skladištenje i transport organskih proizvoda u Rusiji

Dekretom je zabranio agrokemikalije, pesticide, antibiotike, stimulatore rasta i hormone.

Novi zakon, koji je prethodno odobren od strane obje komore Ruskog parlamenta, stupit će na snagu 1. siječnja 2020.

Uredba uvodi reference na “organske proizvode”, “proizvođače ekoloških proizvoda” i “ekološku poljoprivredu”, kao i da postavlja kontrolu proizvodnje, skladištenja, označavanja, prodaje i transporta robe takve vrste.

Zakonodavstvo ne obuhvaća robu kao što su parfemi, kozmetika i lijekovi, sjemenke šumskih biljaka, lov i ribolov osim akvakulture.

Do sada je više od 80 zemalja izglasalo slične propise. Prvi pokušaji usvajanja mjere u Rusiji bili su prije 15 godina.

Zakonodavstvo može pomoći Rusiji da preuzme 25 posto udjela u globalnom tržištu organskih proizvoda, izjavio je ruski premijer Dmitrij Medvedev ranije ove godine.

Mjera, koja također uključuje izradu nacionalnog registra, pomoći će izbacivanju nepoštenih igrača na tržištu i pozitivno će utjecati na kvalitetu organskih proizvoda, navodi državni glasnogovornik Dume Vyacheslav Volodin.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: UPOZORENJE HRANA ! · Tags: , , , , ,