Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » ZDRAVLJE I MEDICINA » Natrag u prirodu: Pet ljekovitih biljaka koje dižu iz mrtvih, a koje rastu u vašem vrtu

Natrag u prirodu: Pet ljekovitih biljaka koje dižu iz mrtvih, a koje rastu u vašem vrtu

ehinacea-vrtČešće nego rjeđe možete pronaći rješenje za vašu bolest u prirodi, pa čak i u vašem vrtu

Taj ružan korov zapravo može biti lijek za želučane probleme, gripu ili nešto drugo.

Iako postoji mnogo više izvrsnih ljekovitih biljaka koje možete dodati u vaš vrt, ovdje su one koje smo pronašli za neke uobičajene bolesti.

Prije toga: zabilježite koliko prostora morate osigurati za rast biljke. Ako imate više nego dovoljno tla, tada svakako posadite mnoge biljke poput ljekovitog bilja i cvijeća koliko god želite. Ali ako je vaše područje sadnje ograničeno, morat ćete pažljivo planirati.

Ljekoviti matičnjak

Više nego samo ukusni dodataj čajevima, matičnjak je sveobuhvatna biljka koja vam može učiniti čuda čak i ako niste bolesni. Opušta um i potiče spavanje, čineći ga dobrom biljkom za slučajeve anksioznosti ili nesanice. Obrnuto, također se može koristiti za povećanje budnosti i poboljšanje pamćenja i vještina rješavanja problema.

Kao i mnogi njegovi načini korištenja, postoji i niz načina za konzumiranje matičnjaka. Pomiješajte ga s nekim medom pa napravite biljni sirup. Pretvorite ga u domaći melem. Sve ovisi o tome kako ga namjeravate koristiti.

Ljekoviti neven

Obično poznat kao “vrtni neven, kalendula, lat. Calendula officinalis”, ovaj prekrasan cvijet je jedan od najkorisnijih biljaka koju morate imati kraj sebe zbog njegovih ljekovitih sposobnosti.

Iz njega izradite iscjeljujući melem, a zatim ga nanesite na područja koja su pogođena iritacijom kože, manjim ranama i ubodima insekata radi bržeg oporavka. Calendula vam čak može omogućiti toniranu i glatku kožu.

Stolisnik

Poput matičnjaka, stolisnik je još jedna višenamjenska biljka koja se može brinuti za vaše zdravstvene probleme.

Od liječenja rana do smanjenja groznice do poboljšanja cirkulacije, ova malena biljka sve to može i još više.

Možete od njega napraviti čaj, dodati ga u svoju kupku, ili ga pretvoriti u melem. Također pomaže djeci da se opuste, pa ako imate neku razuzdanu djecu, stolisnik može biti od pomoći. Možete ga piti kao čaj ili čak žvakati lišće ako ste u prirodi.

Majčinski vratić

Osim korištenja ove biljke za slučaj groznice, ova biljka je također korisna za liječenje bolesti želuca, smanjenje glavobolje i poboljšanje probave.

U prošlosti se koristila za vrtoglavicu, menstrualne probleme i kolitis. Majčinski vratić je impresivan jer rješava uzrok glavobolje, a ne samo uklanja boli. Oni koji su skloni glavoboljama i migrenama potiču se da zadrže ovu praktičnu biljku oko kuće.

Ehinacea

Ova lijepa biljka jedna je od najpopularnijih ljekovitih biljaka zbog dobrog razloga. Ljudi su koristili Echinaceu kako bi poboljšali imunološki sustav, ublažili simptome gripe, ublažavali bol, borili se s infekcijom i izliječili bolove u grlu.

Zbog svoje jakosti, preporučamo uzimanje Echinacee samo kada je to potrebno. Prekomjerno uzimanje može biti štetno za vaše zdravlje.

Upregnite svoje vrtne vještine izradom vlastite ljekarne u dvorištu. Odvojite nekoliko dodatnih sati za rast i brigu o tim nevjerojatnim ljekovitim biljkama i mnogim drugima. Tvoje tijelo i tijela vaše obitelji će vam biti zahvalno za to.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , , , , ,