Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEHNOLOGIJA I ZNANOST » Putin naredio izgradnju najdužeg mosta na svijetu

Putin naredio izgradnju najdužeg mosta na svijetu

putin-sahalinRuski predsjednik Vladimir Putin uputio je vladu da izradi plan za izgradnju mosta koji povezuje otok Sahalin na Dalekom istoku zemlje s kopnom Rusijom

“Pitanje izgradnje mosta između Sahalina i kopna već se desetljećima raspravlja. Dugo je bio san o ljudima koji žive na otoku” – rekao je Putin na sastanku s guvernerom Sahalina Olegom Kozhemyakoom u utorak.

Putin je kazao kako je uputio rusku vladu na izvođenje ovog projekta.

Ruski predsjednik napomenuo je kako bi to ljudima olakšalo život: “Možete doći, odlaziti u bilo koje doba godine, u bilo kojem vremenu”.

Sahalin je jedina preostala regija u Rusiji bez povezanosti kopna s kopnom. Krim je nedavno povezan kada je najduži most Europe izgrađen u svibnju.

Izgradnja mosta za Sahalin bit će mnogo teža i skuplja, jer će most biti dugačak 580 kilometara s željezničkim vezama i drugim infrastrukturama.

Projekt će zahtijevati izgradnju tri glavna mosta i više od 10 dodatnih, te će koštati nekoliko milijardi dolara.

Stanovništvo otoka palo je za više od 30 posto na samo 500.000 ljudi u posljednjih 25 godina zbog udaljenosti regije i nedostatka odgovarajuće veze s kopnom Rusije.

U još ambicioznijem projektu, Rusija je ranije predložila izgradnju mosta koji povezuje japanski otok Hokkaido sa jugom otoka Sahalina na udaljenosti od 45 kilometara.

Dva mosta učinit će Japan kontinentalnom državom.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: TEHNOLOGIJA I ZNANOST · Tags: , , , , ,