Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Ubojica iz pucnjave u Torontu identificiran kao psihički bolesni 29-godišnji Faisal Hussain

Ubojica iz pucnjave u Torontu identificiran kao psihički bolesni 29-godišnji Faisal Hussain

kanada-pucnjavaDvije su osobe ubijene, a trinaest je ranjeno u pucnjavi u Torontu, u kojoj je napadač na kraju ubijen ili si je oduzeo život, objavila je policija nakon incidenta koji se dogodio u najvećem kanadskom gradu

Policija u gradu Ontario u Kanadi identificirala počinitelja nedjeljnog napada u Torontu, u kojoj su dvije osobe ubijene, kao Faisal Hussaina (29). Njegova obitelj je rekla da se Hussain borio sa duševnom bolesti.

Posebna istražna jedinica (SIU) identificirala je ubojicu u ponedjeljak poslijepodne, navodeći “izuzetne okolnosti ovog tragičnog incidenta od javnog interesa”. Hussain je “izvan Toronta”, navodi se u priopćenju koje nije išlo u detalje.

Napad je u nedjelju navečer proveden u četvrti Greektown u Torontu, kada je čovjek odjeven u crno otvorio vatru, ubivši dvoje ljudi i ozlijedivši još 13. Jedna od žrtava je identificirana kao 18-godišnji Reese Fallon, srednjoškolac. Druga žrtva je bila 10-godišnja djevojčica koja nije imenovana.

Policija je izvijestila da su razmijenili paljbu sa napadačem da je preminuo, iako nisu odredili da li su ga policajci ubili ili je sam sebi oduzeo vlastiti život. U početku su samo izvijestili o dobi osumnjičenog, zadržavajući ime u očekivanju istrage.

Ubrzo nakon što su vlasti imenovale Hussaina, njegova je obitelj objavila izjavu kojom je izrazila sućut obitelji žrtava i užas koji su osjetili nakon što su saznali za njegove postupke.

“Naš sin je imao ozbiljne mentalne zdravstvene probleme, borio se sa psihozom i depresijom cijeli život” – navodi objava obitelji. “Lijekovi i terapija nisu bili u stanju ga izliječiti. Dok smo se trudili tražiti pomoć za njega tijekom njegovog života borbe i boli, nikada ne bismo mogli zamisliti da će takav biti njegov razarajući i destruktivan kraj.”

Policija nije htjela odmah identificirati motiv za masovnu pucnjavu.

“Ne znamo zašto se ovo dogodilo”, izjavio je u ponedjeljak šef policije Toronta Mark Saunders. “Prerano je isključiti bilo što.”

Reagirajući na napad, gradonačelnik Toronta John Tory tvrdio je da grad ima problem s oružjem.

“Zašto netko u ovom gradu mora imati uopće pištolj?” – pitao je gradske vijećnike u ponedjeljak ujutro.

Unatoč relativno restriktivnim zakonima o vlasništvu vatrenog oružja, kanadske vlasti ne zahtijevaju medicinsko mišljenje dok netko s dijagnozom duševne bolesti može bez problema dobiti licencu.

Toronto je od početka godine do sada imao 23 napada vatrenim oružjem, u usporedbi sa prvom polovicom 2017. godine kada je zabilježeno samo 16 slučajeva.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “pravokutnik CC” i odaberite “Prijevod titla”*

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , ,