Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » NOVAC » Bezos postao najbogatiji čovjek u modernoj povijesti, a bogatstvo mu trenutno prelazi 150 milijardi dolara

Bezos postao najbogatiji čovjek u modernoj povijesti, a bogatstvo mu trenutno prelazi 150 milijardi dolara

bezos-bogatstvoOsnivač kompanije Amazon, Jeff Bezos, sada je neprikosnoveno bogat i vrijedi više od Microsoftovog suosnivača Bill Gatesa i Googleovog suosnivača Larry Pagea u kombinaciji

Njegova neto vrijednost premašila je 150 milijardi dolara po prvi put.

Dionice Amazon.com su rasle osam dana za redom, a u ponedjeljak su dobile na vrijednosti 9,46 dolara ili 0,5 posto, kada je online trgovac započeo svoj godišnji globalni događaj prodaje, Amazon Prime Day. Dionice Društva zatvorile su se u ponedjeljak na cijeni od rekordnih 1.822,49 dolara.

Dionice kompanije Amazon ove su godine porasle za više od 55 posto, što je u manje od sedam mjeseci dodalo više od 50 milijardi dolara Bezosovom bogatstvu.

To čini Bezosa bogatijim od bilo koga drugoga od barem 1982. godine kada je Forbes objavio svoju listu najvećih bogataša na svijetu.

E-commerce kompanija, koja trenutno ima tržišnu vrijednost više od 890 milijardi dolara, blizu je nadmašivanja Applea kao najvrednije svjetske tvrtke.

Godine 1999., na vrhuncu dot-com booma, bogatstvo Microsoftovog Bill Gatesa nakratko je premašilo više od 100 milijardi dolara, što bi vrijedilo oko 149 milijardi dolara u današnjim uvjetima prilagođeno inflaciji.

Prema listi Forbesa 2018. godine, Gates je drugi na popisu najbogatijih sa svojom neto vrijednošću od 93,6 milijardi dolara.

Slijedi vlasnik kompanije Berkshire Hathaway Warren Buffett (83 milijarde dolara), vlasnik kompanije Facebook Mark Zuckerberg (83 milijarde dolara) i Amancio Ortega (75 milijardi dolara), osnivač maloprodajne grupe Inditex.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: NOVAC · Tags: , , , , ,