Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » NAJVEĆI HOLLYWOODSKI PREDATOR U POVIJESTI NAPOKON PRIZNAO: ‘Da, nudio sam im posao u zamjenu za seks’

NAJVEĆI HOLLYWOODSKI PREDATOR U POVIJESTI NAPOKON PRIZNAO: ‘Da, nudio sam im posao u zamjenu za seks’

harvey-holiFilmski producent Harvey Weinstein, kojeg su brojne žene optužile za seksualno zlostavljanje i silovanje dok je bio jedan od najmoćnijih imena holivudske industrije, navodno je priznao da je nudio poslove u zamjenu za seksualne odnose

To ne bi šokiralo samim time što je Weinstein i na sudu prije nešto više od mjesec dana rekao da se “ne osjeća krivim” za optužbe zbog kojih mu prijeti i do 25 godina zatvora.

Weinstein (66), zbog kojeg je nastao pokret #MeToo – u kojem su žene počele progovarati o seksualnom zlostavljanju (ne samo) u filmskoj industriji – u izjavi koju je objavio The Spectator navodi i “opravdanja” za ono što je činio.

Podsjetimo da je Weinsteina za razne oblike zlostavljanja, uključujući i silovanja, optužilo najmanje sedamdeset žena.

Weinstein je u najnovijem ispadu izgovorio neke opće užasne stvari, no ubrzo je stigao demantij odvjetnika, ali i novinara koji je to objavio.

“Rođen sam kao siromašni ružni Židov i morao sam se boriti da mi život ode u nekom smjeru. Ti imaš puno djevojaka, a niti jedna nije mene gledala dok nisam postao velik u Hollywoodu” – rekao je obraćajući se novinaru Takiju Theodoracopulosu. Radilo se o nekom ranijem “razgovoru” među njima.

Zatim je, kako je pisao Taki, Weinstein dodao:

“Da, nudio sam poslove u zamjenu za seks, no tako su to svi radili i još uvijek svi rade. Ali nikad, nikad nisam na silu išao na ženu” – navodno je rekao propali producent.

Vrlo brzo stigao je i svojevrsni demantij tih navoda, kad je Weinsteinov odvjetnik Ben Brafman medijima priopćio da ga je novinar pogrešno citirao. Brafman kaže da je sam bio prisutan na razgovoru.

To nije bio intervju, nego razgovor na sastanku starih prijatelja. Harvey i Taki nisu razgovarali o optužbama, niti bi mu ja dozvolio da o tome priča. Razgovarali smo o ‘starom Hollywoodu, i kontrastima u europskoj kulturi, i mislim da Taki Harveya vidi u tom starom svjetlu. Gospodin Weinstein nikad nije ništa rekao o zamjeni seksa za filmske uloge, dajem vam riječ da to nije rekao – prenosi Variety riječi odvjetnika.

Da bi stvari bile luđe, priopćenje o demantiranju je na kraju uključilo i demantij novinara Takija, koji je rekao da je “moguće da je pogrešno interpretirao riječi Weinsteina”, i da je pogriješio.

Iako se ne može znati je li Weinstein na kraju izgovorio to što je izgovorio, novinar Taki i producent jesu stari prijatelji.

Štoviše, kad je cijeli skandal oko silovatelja Weinsteina izašao u javnost, Taki je pisao da je to dio plana New York Timesa da unište Weinsteina.

Kritizirao je i žene koje su rekle da su bile Weinsteinove žrtve, kazavši da “danas žena u Americi može optužiti muškarca za nešto, i on je automatski osuđen na smrtnu kaznu”.

Također, i u ovom tekstu za koji se više ne može sa sigurnošću znati je li vjerodostojan, odmah nakon citiranja Weinsteina, Taki poentira da “ga se može nazvati naivnim ili glupim”, ali da mu na neki način ipak vjeruje.
 
(jutarnji.hr)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,