Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Uncategorized » AFRIČKI MIGRANTI PRIJETILI REZANJEM GLAVA SPASIOCIMA SA PRIVATNOG TALIJANSKOG BRODA

AFRIČKI MIGRANTI PRIJETILI REZANJEM GLAVA SPASIOCIMA SA PRIVATNOG TALIJANSKOG BRODA

imigranti-afrikaOvo je valjda prvi put u povijesti da izbjeglice prijete smrću svojim spasiteljima

Talijanska vlada bila je prisiljena spasiti posadu broda Vos Thalassa, privatnog broda koji je spasio 67 migranata, uključujući šestero djece, od utapanja u Sredozemnom moru nakon što su libijske izbjeglice na brodu zaprijetile da će odrezati glave posadi koja ih je spasila

Afrički imigranti reagirali su prijetnjom nakon što je posada broda Vos Thalassa pokušala predati imigrante libijskoj obalnoj straži nakon što je brodu bilo zabranjeno pristati u talijanske luke zbog imigranata.

Incident označava prvi put da je talijanska vlada odbila brod koji sadrži imigrante.

Italija je intervenirala u spašavanju imigranata koje je spasio talijanski privatni brodar ovog tjedna nakon što su imigranti reagirali na pokušaj predaje libijskim vlastima prijeteći posadi, rekao je kapetan broda.

Vos Thalassa je u nedjelju spasio 67 migranata, uključujući šestero djece, nakon što je reagirao na poziv u pomoć iz smjera Libijske obale, piše Euronews.

Konfliktna izvješća

Nekoliko lokalnih i međunarodnih medijskih izvještaja reklo je kako je brodu bila uskraćena dozvola za pristajanje u talijanske luke zbog migranata, što je označilo prvi put da je vlada odbila talijanski brod.

Migranti su potom predani talijanskoj obalnoj straži, navodi se u izvješćima.

Međutim, međunarodna brodarska tvrtka Vroon, u čijem je vlasništvu brod Vos Thalassom, rekla je za Euronews kako brod “nikad nije zatražio ulazak u talijansku luku, pa čak ni u talijanske teritorijalne vode”.

“Ozbiljno nadjačani”

Tvrtka Vroon je rekla da kada se brod okrenuo da se sastane s libijskom obalnom stražom da bi im predao imigrante, “počeli su prijetiti posadi, okružujući ih i gurajući ih i “izražavajući geste”.

“Zbog tih prijetnji plovilo se vratilo na svoju poziciju i prijavilo tu situaciju MRCC-u (Pomorski centar za spašavanje pomoraca) u Rimu”.

Brodarska tvrtka je rekla da je “posada bila uvelike nadjačana brojem i da je bijesna rulja imala vrlo malo za izgubiti”, i da je situacija na trgovačkom brodu bila prilično zastrašujuća”.

“Vrlo smo ponosni na profesionalnost naše posade u ovim vrlo zahtjevnim okolnostima”.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: Uncategorized · Tags: , , , ,