Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » 3600 KILOMETARA DALEKO: Britanske zrakoplovne snage bombardirale sirijsku vojsku u ‘samoobrani’

3600 KILOMETARA DALEKO: Britanske zrakoplovne snage bombardirale sirijsku vojsku u ‘samoobrani’

britanija-sirijaNIŠTA NIJE JEDNAKO “SAMOOBRANI” KAO BOMBARDIRANJE VLADE ČIJA JE ZEMLJA UDALJENA 3600 KM OD VAS

Britanija je tvrdila da su njezine snage pogodile sirijske trupe u činu “samoobrane”

Britanske zračne snage bombardirale su je i ubile vojnike sirijske vlade, unatoč tome što je Velika Britanija ilegalno u Siriji i protiv želje njezine međunarodno priznate vlade.

Prema podacima Sunday Timesa, glasnogovornik britanskog Ministarstva obrane izjavio je da je britanski zrakoplov Eurofighter bacio bombu od 500 kilograma na sirijske trupe kada je izbila bitka u blizini pustinje Al-Tanfa u blizini britansko-američke pobunjeničke baze:

“Kao čin kolektivne samouprave – zrakoplovi RAF Typhoons su bacili jednu bombu tipa Paveway IV na položaj čime je uspješno uklonnjena prijetnja prema našim koalicijskim partnerima.”

Prema lokalnim izvješćima sirijski vojni časnik je poginuo, a još sedam je ranjeno.

Rusija Insider izvještava: Izraz “koalicijski partneri” znači da je to bio sukob između sirijske vojske i pobunjenika, a ne Britanaca, ako je uistinu postojala takva borba kao i britanska tvrdnja.

Amerikanci su u više navrata masakrirali sirijske vojnike iz zraka jer su se jednostavno nalazili unutar 55 kilometara zone Al-Tanfa – to je opseg proizvoljne zone koju je Amerika sama sebi prisvojila – u nečijoj zemlji.

London je već sudjelovao u Trumpovom travanjskom napadu na Siriji i bio je ključni nositelj džihadsko-fundamentalističke pobune u Siriji od 2011. godine.

Što prije svega rade britanski vojnici na sirijskom tlu?
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , ,