Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » VELIKO ORUŽANO NASILJE I SKUPA ZDRAVSTVENA ZAŠTITA: Kina upozorila svoje turiste o rizicima putovanja u Ameriku

VELIKO ORUŽANO NASILJE I SKUPA ZDRAVSTVENA ZAŠTITA: Kina upozorila svoje turiste o rizicima putovanja u Ameriku

kina-wallKineski turisti koji putuju u SAD trebaju biti uvijek pod budnim okom jer oružani nasilni napadi i pljačke su česte, zdravstvena zaštita je skupna i prirodne katastrofe se mogu pojaviti u bilo kojem trenutku, priopćilo je veleposlanstvo Kine u Washingtonu

Ubojstva, pljačke i krađe su uobičajena u američkim gradovima, budući da zakon i red “nije dobro proveden”, veleposlanstvo je upozorilo u nedavno objavljenom savjetu za putivanje.

Diplomati kažu da je sami izlazak noću ili nepromišljenost prema “sumnjivim ljudima oko vas” najlakši je način da dođete u nevolje.

Osim toga, “medicinske usluge su skupe u Sjedinjenim Državama”, priopćila je veleposlanica, pozivajući kineske državljane na prethodno organiziranje zdravstvenog osiguranja.

Osim oružanog nasilja i preskupe zdravstvene skrbi, putnici bi trebali obratiti pozornost na američke vremenske prognoze i novosti vezane uz klimu, te poduzeti mjere predostrožnosti u slučaju prirodne katastrofe.

Kineski turistički savjeti također su se dotakli granične politike SAD-a, obavještavajući putnike da granični agenti imaju pravo detaljno istražiti turiste bez naloga za pretragu.

“Ako časnici za carinske službe sumnjaju u svrhu vašeg posjeta ili u dokumenate, trebate nastaviti prema sekundarnoj inspekcijskoj zoni radi daljnje inspekcije i intervjua” – piše u obavijesti dodajući kako “važeća američka viza ne jamči pravo za ulazak u Sjedinjene Države.”

Kina je prethodno upozorila građane o oružanom nasilju u SAD-u. Prije samo nekoliko mjeseci, kinesko Ministarstvo vanjskih poslova navodno je distribuiralo upozorenje, putem mobilnih aplikacija za slanje poruka WeChat, navodeći građanima da budu oprezni i „pripreme se za mogućnost oružanih zločina koji se mogu pojaviti na radnim mjestima, školama, kod kuće i na turističkim mjestima” – prema u New York Timesu.

Američki ministar vanjskih poslova je zauzvrat rekao da je Kina “vrlo sigurna zemlja” za većinu posjetitelja u njegovim najnovijim turističkim savjetima za putovanje, ali je upozorio na pojavu “domaćih nemira, pa čak i terorizam” u Kini.

Nelicencirane “crne kabine”, krivotvorene valute i “turističke čajne prevare” – su kaznena sheme u kojoj Kinezi pozivaju posjetitelje na čaj i naplaćuju im prevelike račune – navedene su kao glavne opasnosti za američke turiste.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , ,