Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » KRAJ SLOBODNOG INTERNETA! Europska unija će uskoro KRIMINALIZIRATI poveznice sa medijskim objavama na internetu i zabraniti kritike korporativnih medija

KRAJ SLOBODNOG INTERNETA! Europska unija će uskoro KRIMINALIZIRATI poveznice sa medijskim objavama na internetu i zabraniti kritike korporativnih medija

eu-internetPrije otprilike 25 godina kada je Internet kakvog danas poznajemo nastao, mnogi nezavisni novinari predviđali su da će prerasti u mjesto slobodnog govora koji dramatično potkopava pristranost korporativnih medija

I na bilo koji način kojim želite to opisati, imali smo pravo.

No, sloboda govora koja je neobuzdana kao i kod naših utemeljitelja sada se gleda kao prijetnja autoritarnim globalističkim vladama koji sada aktivno traže načine za povratak kontrole nad informacijama kažnjavanjem novinskih radnji koje cvjetaju izvan njihovog područja kontrole.

Globalisti u Europskoj uniji glasovali su prošlog tjedna kako bi nametnuli niz internetskih kontrola koji bi okončali veći dio slobodnog razmišljanja, i slobode govora, koji trenutno postoji.

Posebice, Odbor za pravne poslove Europskog parlamenta odobrio je vrlo kontroverzne mjere u sklopu napora EU za reforme autorskog prava: Establišment je ozkonio “porez na linkove (poveznice)” i “zabranu meme-a”.

Prema člancima 11. i 13. EU bi stvorio virtualni stroj za cenzuru, koji bi najvjerojatnije priveo kraju vijesti kao što su The Drudge Report i ostali – i sve to sa ciljem kontrole kritike korporativnih medija.

Kao što je objavio The Next Web, članak 11 je “porez na linkove (poveznice)”. On prisiljava svakoga tko koristi male dijelove online novinarskog sadržaja da najprije dobije licencu izdavača, “zabranjujući sveukupno trenutne poslovne modele većine agregatora i aplikacija za vijesti”.

Također je vjerojatno da će ugroziti samu hipervezu i dati ogromnu moć i kontrolu izdavačima koji ne žele biti povezani sa kritikama – po cijeni otvorene razmjene ideja.

U međuvremenu, članak 13. bi stvorio “strojeve za cenzuru” koji bi napravili “odgovorne platforme za praćenje ponašanja korisnika da se zaustavi kršenje autorskih prava, ali u osnovi znači da će samo velike platforme imati resurse na kojima će se korisnicima omogućiti komentiranje ili dijeljenje sadržaja”, istaknuo je TNW.

Kritičari ovog zakona kažu kako će to dovesti do široke cenzure prijeteći slobodi govora kroz parodiju, satiru, pa čak i prosvjedne videozapise.

Globalisti sada žele kontrolirati informacije koje vidite

Glasovanje odbora ne znači da će nove mjere biti postavljene uskoro. Umjesto toga, odlomak članaka utvrđuje stajalište Europskog parlamenta o tim pitanjima prije početka zakonodavne faze. Ipak, usvajanje članaka i stavova smatra se snažnim pokazateljem onoga što dolazi.

Kao što je navedeno u članku portala Neon Nettle navedeno, dio onoga što tjera ovaj zakon jest želja da se mediji poput Googlea i Facebooka prisile da podijele više prihoda. Oba su glavni agregatori vijesti – i strojevi za virtualni novac. Bijesni europski narodi gledaju ove dvije američke korporacije kao sredstva za generiranje prihoda.

No, očito će biti i mnogih neželjenih posljedica, kao rezultat ove inicijative. Osim samo očigledne cenzure, drugi su istaknuli kako u predloženim zakonima nema posebnih pojedinosti koje sadrže kazne za lažne tvrdnje o vlasništvu nad autorskim pravima.

Isto tako, postoji i mandat da filtri za autorska prava “moraju prihvatiti skupne zahtjeva za zaštitu autorskih prava, čime vlasnici autorskih prava mogu tvrditi vlasništvo nad milijunima autorskih djela odjednom kako bi ostvarili autorsko pravo i spriječili da ih netko objavljuje” – izvijestio je Neon Nettle .

To je katastrofa, no to je još jedan korak autoritarnih globalista koji mrze slobodnu razmjenu političkih, društvenih i kulturnih ideja i žele ne samo dominirati informacijama nego kontrolirati ono što možemo (i ne možemo) vidjeti.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , ,