Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » VLADA ┼áPANJOLSKE PROTJERALA STUDENTE IZ STUDENTSKIH DOMOVA KAKO BI NAPRAVILI MJESTA ZA IMIGRANTE SA BRODA ‘AQUARIUS’

VLADA ┼áPANJOLSKE PROTJERALA STUDENTE IZ STUDENTSKIH DOMOVA KAKO BI NAPRAVILI MJESTA ZA IMIGRANTE SA BRODA ‘AQUARIUS’

aquarius-imigrantiDrama u vlastitoj zemlji! Studenti mar┼í van, migranti unutra – imate 24 sata!

Velika gesta od strane Madrida za prihva─çanje migranata koje su odbili Italija i Malta se obru┼íila na neke ┼ípanjolske studente, kojima je re─Źeno da napuste svoje domove u roku od 24 sata kako bi omogu─çili mjesta novim imigrantima.

Pedro Sanchez, novoimenovani premijer ┼ápanjolske i ─Źlan Bilderberg grupe, slo┼żio se da ─çe njegova zemlja preuzeti imigrante sa broda Aquarius, koji su uglavnom iz subsaharske Afrike, nakon ┼íto su talijanska anti-imigrantska vlada i Malta blokirali pristanak broda u njihove luke.

No, dolazak broda doveo je kaos u ┼żivote ┼ípanjolskih studenata u gradu Alicante, kojima je re─Źeno da napuste svoj dom kako bi napravili mjesta za izbjeglice.

Studenstki dom La Florida je izabrala regionalna vlada u Valenciji ugostivši oko sto djece bez pratnje sa broda Aquarius.

Djeca u dobi izme─Ĺu 12 i 17 godina dolazili su u grad autobusima nakon ┼íto su brod i dva talijanska plovila koja su pomogla seliti izbjeglice, stigli u ┼ápanjolsku u nedjelju.

Studentima, koji su navodno platili ─Źak 750 eura mjese─Źno za smje┼ítaj, je re─Źeno da napuste svoje sobe u roku od 24 sata.

Vlasti su objasnile kako je iseljenje bilo neophodno zbog izvanrednog stanja uzrokovanog dolaskom migranata, izvijestio je portal za vijesti Intereconomia.


Majka jednog od u─Źenika rekla je medijima da joj je sin rekao da svi studenti moraju napustiti dom La Florida, jer bi djeca imigranata vjerojatno imala “mnoge bolesti” i predstavljala zdravstveni rizik.

O─Źekivani razvoj nije navodno bio pozdravljen od strane mnogih koji su pogo─Ĺeni ovom odlukom vlade.

“Nismo protiv pomaganja onima koji su u potrebi, ali nije po┼íteno da se moj sin ukloni iz svog prebivali┼íta i da usred studija iseli na ulicu” – rekla je ┼żena, dodav┼íi kako joj je sin trebao dovr┼íiti te─Źaj na njema─Źkom jeziku kako bi se kvalificirao za novi posao u toj zemlji.

Regionalna vlada priopćila je za RT kako će osigurati da svi prognanici dobiju novi smještaj i da će pokrajina pokriti svoje troškove.

Humanitarni brod “Aquarius” koji ilegalno prevozi imigrante iz Afrike u Europu je dobio medijsku pozornost ranije ovog mjeseca, kada je “spasio” gotovo 630 ljudi koji su poku┼íavali do─çi do Europe iz Libije u improviziranim ─Źamcima.

Italija je odbila brod u svojim pristaništima, budući da je nova koalicija vlasti u zemlji prihvatila stajalište protiv prihvaćanja dodatnih imigranata.

Talijanska mornarica osigurala je dva broda za redistribuciju imigranata radi sigurnijeg putovanja. Italija je tako─Ĺer pozvala Maltu na prihva─çanje imigranata, ali je i oto─Źna dr┼żava tako─Ĺer odbila.

Sanchez, koji je po─Źetkom lipnja postao premijer ┼ápanjolske, izjavio je da je “na┼ía du┼żnost pomo─çi izbjegavanju humanitarne katastrofu i pru┼żiti sigurnu luku tim ljudima” i pozvao brodove da pristanu u ┼ápanjolskoj.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , ,