Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » NOVAC » Putin napokon potpisao zakon o protumjerama protiv SAD-a i njihovih saveznika

Putin napokon potpisao zakon o protumjerama protiv SAD-a i njihovih saveznika

putin-potpisRuski predsjednik Vladimir Putin potpisao je zakon kojim se određuje provedba kontra-sankcija protiv SAD-a i njihovih saveznika

Zakon treba primijeniti na bilo koju državu ili osobu zbog „neprijateljske akcije” protiv Rusije.

Omogućuje ruskim vlastima smanjenje međunarodne suradnje sa stranim državama i nametanje ograničenja uvoza i izvoza među ostalim protumjerama.

Trgovački embargo​ne će se proširiti na određenu robu, koju uvoze ruski građani za osobnu upotrebu.

Suprotno javnim strahovima, suprotnosti se ne primjenjuju na uvoz bitnih stavki i potrepština, za koje se ne postoji zamjena u Rusiji ili u drugim zemljama.

Zakoj koji ima za cilj obranu “gospodarskih interesa i sigurnosti” izradio je predsjednik Državne Dume Vjačeslav Volodin i čelnici svih četiriju parlamentarnih klubova sredinom travnja.

Do kraja svibnja odobrili su ga ruski zastupnici. Taj potez došao je u znak odmazde na ekonomske kazne Washingtona protiv Moskve.

Početkom travnja, američka državna riznica je stavila na crnu listu sankcija 24 Rusa, uključujući političare visokog profila i 14 korporacija zbog navodne “maligne aktivnosti širom svijeta”. Ruske su vlasti više puta osudili taj potez, a Moskva je odmah obećala uzvratiti.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: NOVAC · Tags: , , , , , , ,