Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » NJEMAČKI SVEĆENIK NOSIO ISLAMSKI HIDŽAB NA SVOJIM MISAMA U ZNAK PROTESTA PROTIV ANTI-IMIGRANTSKE DESNIČARSKE STRANKE

NJEMAČKI SVEĆENIK NOSIO ISLAMSKI HIDŽAB NA SVOJIM MISAMA U ZNAK PROTESTA PROTIV ANTI-IMIGRANTSKE DESNIČARSKE STRANKE

njemacka-svecenikPokazao je što misli o “uvredljivim” primjedbama vođe stranke AfD

Jedan njemački svećenik reagirao je na komentare Alice Weidel, predsjednice stranke AfD o islamskom velu, noseći tako isti taj hidžab tijekom pentekostne propovijedi

Weidel je nakon govora u parlamentu potaknula kontroverze tijekom kojih je rekla: “Mogu vam reći da burke, djevojke sa hidžabima na glavi i muškarci naoružani noževima koji žive u blagostanju neće osigurati naš napredak, ni naš ekonomski rast, a ni dobiti manje od naše socijalne države”.

Svećenik “Naše Gospe od Aalena”, Wolfgang Sedlmeier, odgovorio je na takvu izjavu noseći islamski hidžab tijekom svoje propovijedi u znak prosvjeda protiv Weidelinog “uvredljivog i neprimjerenog govora”.

„Svatko tko diskriminira ljude koji slijede svoju vjeru i odluče pokriti svoje glave radi protiv ljudskog dostojanstva i pentekostnog duha” – tvrdi Sedlmeier.

Anti-imigrantski stavovi su doveli stranku AfD u rujnu prošle godine u parlament, izravno kao posljedica strašnog upravljanja imigrantskom krizom od strane Angele Merkel, nakon što je od 2015. nadalje otvorila granice za oko 2 milijuna pretežito muslimanskih migranata.

To je prouzročilo velike probleme u njemačkom društvu, uključujući i osnovne škole u kojima se ISIS-ov videozapisi šire poput požara, a kršćanski studenti i učitelji se napadaju.

Predsjednik njemačkog udruženja nastavnika je upozorio da su škole u kojima ima više od 70% učenika imigranatskog porijekla – izvan kontrole, a napadi na židovske studente također postaju uobičajena pojava.

Ranije ovog mjeseca izvijestili smo o tome kako se 200 afričkih imigranata pobunilo u njemačkom gradu Ellwangenu kako bi spriječili deportaciju kongoanskog imigranta koji je kasnije pušten na slobodu, a policija je pobjegla sa mjesta događaja u strahu. Na kraju je stvar sređivala specijalna policija, kao da se radi o teroristima, ubojicama ili nekom terorističkom napadu.

Prognoze pokazuju da bi pripadnici građana Njemačke mogli postati manjina u svojoj zemlji do 2060. godine.

Tijekom najveće migrantske krize, čelnik stranke zelenih otvoreno je proslavio činjenicu da će Nijemci i prije postati manjina u većim gradovima.

“Naše društvo će se promijeniti. Naš će se grad radikalno promijeniti. Držim da za 20, 30 godina više ne biti (njemačke) većine u našem gradu” – rekla je prije nego je nadodao “Ovo je dobra stvar!”
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , ,