Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Američka veleposlanica u UN-u dobila neočekivanu dobrodošlicu studenata na sveučilištu: ‘Nikki Haley, krv je na tvojim rukama’

Američka veleposlanica u UN-u dobila neočekivanu dobrodošlicu studenata na sveučilištu: ‘Nikki Haley, krv je na tvojim rukama’

niki-veleposlanicaAmerička veleposlanica u UN-u Nikki Haley je dobila pogrešnu dobrodošlicu na Sveučilištu u Houstonu kada susrela sa studentima koji su je optužili za krv na rukama i podržavanje genocida u njezinoj podršci Izraelu

Haley je bila već nekoliko minuta u svojem govoru na sveučilištu u utorak i upravo je spomenula kako je “vrlo zauzeta nekoliko zadnjih tjedana u američkoj vanjskoj politici” kada su je prekinuli studenti pjevajući: “Nikki Haley, krv je na tvojim rukama”.

“Oh bože”, izjavila je vidno nervozna Haley dok je prosvjednik nastavio vikati, “nastavljate podržavati genocid domaćeg naroda” uz glasan pljesak podrške i negodovanje.

“Nikki, Nikki can’t you see, you are on a killing spree!”, pjevali su brojni studenti. “Haley, Haley, ne možeš se sakriti, ti podržavaš genocid.”

Haley se predstavila kao snažan zagovornik Izraela u svojoj ulozi u UN-u. Nakon što je Izrael prošli tjedan ubio više od 60 Palestinaca na prosvjedima “Velikog povratka” u ožujku, Haley je obranila svoju “suzdržanost” na hitnom sastanku Vijeća sigurnosti UN-a prije nego što je izašla iz sobe kada je palestinski izaslanik Riyad Mansour počeo govoriti.

“Nikki, Nikki you will see, Palestine will be free!”, pjevali su studenti. Haley je izgledala kao da joj je neugodno, a osmijeh sa njezinog lica je postajao sve ozbiljniji kako se pjesma nastavila.

Prosvjed je završio napuštanjem predavanja i glasnim aplauzom dok je Haley nastavila govoriti, no ona se nija dala omesti.

Studenti Prava iz Palestine i još 12 drugih skupina objavili su priopćenje u kojem su objašnjeni njihovi problemi prisutnošću Nikki Haley na sveučilištu.

“Neznamjerni postupci Nikki Haley prije i tijekom svojeg vremena kao veleposlanicom u Ujedinjenim narodima pokazuju njezinu izraženu diskriminaciju protiv Palestinaca i slijepoću nepravdi diljem svijeta”, kazali su studenti iz Palestine.

“Nikki Haley je nemilosrdno radila na blokiranju istrage ljudskih prava UN-a za ubojstva u Izraelovim zločinima u Gazi, što je rezultiralo sa 109 mrtvih i tisuće ozlijeđenih, uključujući djecu, žene i invalide”.

Pogledajte predavanje (incident se dogodio na 2:45 min)
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “pravokutnik CC” i odaberite “Prijevod titla”*

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,