Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » HIPERSONI─îNA LETJELICA SIJE PANIKU: Ameri─Źka obavje┼ítajna slu┼żba u pani─Źnom strahu jer Rusija dobiva nepobjedivo oru┼żje ‘do 2020. godine’

HIPERSONI─îNA LETJELICA SIJE PANIKU: Ameri─Źka obavje┼ítajna slu┼żba u pani─Źnom strahu jer Rusija dobiva nepobjedivo oru┼żje ‘do 2020. godine’

hipersoni-letjelicaRuska zadnja rije─Ź tehnike le┼żi u najsuvremenijoj hipersoni─Źnoj letjelici, za koju analiti─Źari ka┼żu da je sposobna lako pro─çi kroz postoje─çi ameri─Źki raketni ┼ítit, postat ─çe operativna do 2020. godine, upozorila je ameri─Źka obavje┼ítajna slu┼żba

Govore─çi za televiziju CNBC u stanju anonimnosti, izvori svjesni izvje┼í─ça ameri─Źkih obavje┼ítajnih slu┼żbi su rekli kako je ruska vojska uspje┼íno testirala oru┼żje dvaput 2016. godine.

Tre─çi poznati test ovog oru┼żja navodno je proveden u listopadu 2017., a navodno nije uspio kada se letjelica sru┼íila nekoliko sekundi prije udarca u cilj.

Izvori vjeruju da ─çe ova letjelica biti zna─Źajan napredak koji bi ruskoj vojsci pomogao da nadma┼íi ameri─Źke kolege.

Izvori obavje┼ítajnih slu┼żbi tvrde da ─çe hipersoni─Źna jedrilica imati protumjere kako bi im mogla poraziti i najnaprednije sustave proturaketne obrane.

“Ove vrste poticajnih lete─çih jedrilica napadaju rupe u na┼íem sustavu proturaketne obrane” – izjavio je Thomas Karako, direktor projekta “Missile Defense” u Centru za strate┼íke i me─Ĺunarodne studije.

Analiti─Źar je istaknuo da nema vremena “izmijeniti na┼íu trenutnu dr┼żavnu proturaketnu obranu”, dodaju─çi kako je “nesretan ┼íto smo dopustili Rusiji da do─Ĺe toliko daleko na polju tehnologije”.


Ranije su ameri─Źki zapovjednici priznali kako postoji malo toga ┼íto vojska mo┼że u─Źiniti kako bi se suprotstavile naprednim hipersoni─Źnim tehnologijama Rusije. “Nemamo nikakvu obranu koja bi mogla obraniti nas od takvog oru┼żja” – rekao je u o┼żujku voditelj ameri─Źkog strate┼íkog zapovjedni┼ítva John Hyten.

“I Rusija i Kina agresivno provode i razvijaju hipersoni─Źne letjelice” – kazao je. General, koji je jednom rekao da je Rusija “najzna─Źajnija prijetnja” SAD-u, pozvao je Ameriku na razvoj novih strate┼íkih oru┼żja kako bi se oduprijela ruskoj nadmo─çi.

Po─Źetkom o┼żujka ruski predsjednik Vladimir Putin predstavio je novo sofisticirano oru┼żje tijekom svojeg obra─çanja naciji. Pokazao je dvije verzije hipersoni─Źnih oru┼żanih sustava koji su u razvoju u Rusiji.

Jedan je bio zrakoplovno vozilo koje putuje brzinom od 10 machova i ima domet od 2.000 km (1.240 milja). Oru┼żje, pod nazivom Kinzhal dolazi ili kao konvencionalno ili kao nuklearno oru┼żje.

Drugo oru┼żje koje se razvija je hipersoni─Źna letjelica – kodnog naziva ‘Avangard’ (Advance Guard) – koju mo┼że lansirati i balisti─Źka raketa. Rusija je prvu letjelicu testirala jo┼í 2004. godine i postigla je zna─Źajan napredak, rekao je Putin.

Letjelica mo┼że letjeti u atmosferi brzinom od preko 20 machova i mo┼że izdr┼żati toplinu do 2.000 stupnjeva celzijusa (3.632F) generiranu zra─Źnim trenjem.
 

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , , ,