Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » SVE JE BILA LAŽ MASOVNIH MEDIJA! Objavljeno službeno izvješće Kongresa o miješanju Rusije u američke izbore 2016.

SVE JE BILA LAŽ MASOVNIH MEDIJA! Objavljeno službeno izvješće Kongresa o miješanju Rusije u američke izbore 2016.

bijela-kremljAmerički informacijski odbor objavio je deklasiranu verziju izvješća o navodnom ruskom uplitanju u predsjedničke izbore 2016. godine, koja službeno briše umješanost predsjednika Trump o bilo kakvoj suradnji sa Rusijom

“Iako Odbor nije našao nikakve dokaze da se Rusija miješala u kampanju Donald Trumpa, koordinaciju ili urotu sa ruskom vladom, istraga nije puno pronašla ili je pronašla siromašne dokaze i zlonamjerne radnje u kampanji Trumpa i Clintonice”, kazao je.

Dokument od 253 stranica napisan je na temelju dugogodišnje istrage o navodnom ruskom uplitanju. Predstavnik Mike Conaway rekao je da je velika redaktura teksta napravljena na inzistiranju američke obavještajne zajednice.

“Izuzetno sam razočaran prekomjernim skraćivanjem izvještaja. Mnoge redakture uključuju informacije koje su javno dostupne, kao što su nazivi svjedoka i informacije koje su prethodno deklasificirani” – rekao je u priopćenju.

“Kada smo započeli ovu istragu, krenuli smo dati američkom narodu odgovore na pitanja koja su tražili i obećali smo da ćemo biti što transparentniji u našem završnom izvješću. Ne vjerujem da informacije koje objavljujemo danas ispunjavaju taj standard, zbog čega će moj tim i ja nastaviti osporavati mnoge nepotrebne nepotrebne redakture s nadom da ćemo objaviti više izvješća u nadolazećim mjesecima.”
 

 
Odbor je u ožujku objavio ključni nalaz izvještaja. Optužili su Rusiju da napada zapadne demokracije te da su koristili cyber-špijunažu kako bi ometali izbore 2016. godine, ali nisu dali nikakve dokaze o suradnji između kampanje Donald Trumpa i Moskve.

Nedostatak “vrućih dokaza” razočarao je mnoge kritičare predsjednika SAD-a.

Predsjednik Trump je reagirao na vijesti na Twitteru, ukazujući kako se nije dogodilo nikakav dogovor s Rusijom, retorika koju je održao od početka istrage.
 

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , ,