Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » PRIJETE JOJ ODUZIMANJEM DR┼ŻAVLJANSTVA! POZNATA HOLLYWOODSKA GLUMICA NATALIE PORTMAN ODBILA DO─ćI U IZRAEL PO PRESTI┼ŻNU NAGRADU ZBOG AGRESIJE NA PALESTINU

PRIJETE JOJ ODUZIMANJEM DR┼ŻAVLJANSTVA! POZNATA HOLLYWOODSKA GLUMICA NATALIE PORTMAN ODBILA DO─ćI U IZRAEL PO PRESTI┼ŻNU NAGRADU ZBOG AGRESIJE NA PALESTINU

portman-nagradaIzraelsko-ameri─Źka glumica Natalie Portman odbila je do─çi na sve─Źanost u Izraelu na kojoj je trebala primiti presti┼żnu nagradu zbog “uznemiruju─çih” doga─Ĺaja u zemlji, izjavili su organizatori dodaju─çi da je dodjela nagrade otkazana

Izraelski ministar vlade je pozvao da glumica Natalie Portman bude li┼íena svog izraelskog dr┼żavljanstva, nakon ┼íto je odbila prisustvovati ceremoniji dodjele nagrade Genesis, navode─çi “izuzetno uznemiruju─çe” nedavne doga─Ĺaje.

“Od samog po─Źetka ideja o dodjeli nagrade Genesis Natalie Portmanu je bila potpuna ludost”, izjavio je ─Źlan parlamenta Knesseta (MK) Oren Hazan. “Ona je glumica, ali ona nije vrijedna nikakve ─Źasti u dr┼żavi Izrael”.

On je nazvao Natalie Portman izraelskom ┼żidovkom koja “cini─Źno koristi svoje rodno mjesto kako bi unaprijedila svoju karijeru”, izra┼żavaju─çi ponos u ─Źinjenici da nikad nije slu┼żila u izraelskoj vojsci.

“Pozvao sam ministra unutarnjih poslova Aryeh Derija (Shas) da ukine Portmanovo izraelsko dr┼żavljanstvo. Ona je napustila Izrael u dobi od ─Źetiri godine i nema stvarne veze s dr┼żavom”, dodao je Hazan, ─Źlan vladaju─çe stranke Likud, prenosi RT.

Zadnjih tjedana me─Ĺunarodna zajednica je kritizirala Izrael zbog kori┼ítenja smrtonosne sile u sukobima s Palestincima uzdu┼ż granice s Gazom.

Trideset i jedan Palestinac je ubijen a stotine su ranjene. Izrael navodi da radi ono što mora kako bi obranio svoju granicu.

Zaklada koja dodjeljuje nagradu Genesis objavila je na svojoj internetskoj stranici kako ih je glumi─Źin zastupnik obavijestio da su ju nedavni doga─Ĺaji u Izraelu “izuzetno uznemirili” te da Portman, ovogodi┼ínja dobitnica priznanja, ne─çe do─çi na sve─Źanost dodjele u lipnju u Izraelu.

Zaklada je izrazila bojazan da ─çe odluka Natalie Portman “dovesti do toga da se na┼ía filantropska inicijativa ispolitizira”.

Nagrada Genesis dodjeljuje se kao priznanje onima “koji slu┼że kao inspiracija drugima svojim izvanrednim profesionalnim dostignu─çima uz posve─çenost ┼żidovskoj zajednici i ┼żidovskim vrijednostima”.
 
(jutarnji.hr,RT.com)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , ,