Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » PRIJETE JOJ ODUZIMANJEM DRŽAVLJANSTVA! POZNATA HOLLYWOODSKA GLUMICA NATALIE PORTMAN ODBILA DOĆI U IZRAEL PO PRESTIŽNU NAGRADU ZBOG AGRESIJE NA PALESTINU

PRIJETE JOJ ODUZIMANJEM DRŽAVLJANSTVA! POZNATA HOLLYWOODSKA GLUMICA NATALIE PORTMAN ODBILA DOĆI U IZRAEL PO PRESTIŽNU NAGRADU ZBOG AGRESIJE NA PALESTINU

portman-nagradaIzraelsko-američka glumica Natalie Portman odbila je doći na svečanost u Izraelu na kojoj je trebala primiti prestižnu nagradu zbog “uznemirujućih” događaja u zemlji, izjavili su organizatori dodajući da je dodjela nagrade otkazana

Izraelski ministar vlade je pozvao da glumica Natalie Portman bude lišena svog izraelskog državljanstva, nakon što je odbila prisustvovati ceremoniji dodjele nagrade Genesis, navodeći “izuzetno uznemirujuće” nedavne događaje.

“Od samog početka ideja o dodjeli nagrade Genesis Natalie Portmanu je bila potpuna ludost”, izjavio je član parlamenta Knesseta (MK) Oren Hazan. “Ona je glumica, ali ona nije vrijedna nikakve časti u državi Izrael”.

On je nazvao Natalie Portman izraelskom židovkom koja “cinično koristi svoje rodno mjesto kako bi unaprijedila svoju karijeru”, izražavajući ponos u činjenici da nikad nije služila u izraelskoj vojsci.

“Pozvao sam ministra unutarnjih poslova Aryeh Derija (Shas) da ukine Portmanovo izraelsko državljanstvo. Ona je napustila Izrael u dobi od četiri godine i nema stvarne veze s državom”, dodao je Hazan, član vladajuće stranke Likud, prenosi RT.

Zadnjih tjedana međunarodna zajednica je kritizirala Izrael zbog korištenja smrtonosne sile u sukobima s Palestincima uzduž granice s Gazom.

Trideset i jedan Palestinac je ubijen a stotine su ranjene. Izrael navodi da radi ono što mora kako bi obranio svoju granicu.

Zaklada koja dodjeljuje nagradu Genesis objavila je na svojoj internetskoj stranici kako ih je glumičin zastupnik obavijestio da su ju nedavni događaji u Izraelu “izuzetno uznemirili” te da Portman, ovogodišnja dobitnica priznanja, neće doći na svečanost dodjele u lipnju u Izraelu.

Zaklada je izrazila bojazan da će odluka Natalie Portman “dovesti do toga da se naša filantropska inicijativa ispolitizira”.

Nagrada Genesis dodjeljuje se kao priznanje onima “koji služe kao inspiracija drugima svojim izvanrednim profesionalnim dostignućima uz posvećenost židovskoj zajednici i židovskim vrijednostima”.
 
(jutarnji.hr,RT.com)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , ,