Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » ROGER WATERS, LEGENDARNI VOĐA GRUPE ‘PINK FLOYD’ PREKINUO KONCERT KAKO BI PROGLASIO KEMIJSKI NAPAD U SIRIJI KAO ‘LAŽNU ZASTAVU’ (VIDEO)

ROGER WATERS, LEGENDARNI VOĐA GRUPE ‘PINK FLOYD’ PREKINUO KONCERT KAKO BI PROGLASIO KEMIJSKI NAPAD U SIRIJI KAO ‘LAŽNU ZASTAVU’ (VIDEO)

rogerBritanski muzičar Roger Waters, legendarni član grupe „Pink Floyd“, kritizirao je kontroverznu sirijsku organizaciju „Bijele kacige“

Iz mnogih izvještaja i svjedoka sa terena “Bijele kacige” nisu pomagale običnim građanima već samo teroristima, a uhvaćene su nedavno u snimanju napada “pod lažnom zastavom” zajedno sa filmskom ekipom i statistima.

Dokumentarni film ove organizacije je dobio Oskara za najbolji kratki dokumentarni film, i tu je očito da iza ove organizacije stoji establišment, masovni mediji pa čak i Hollywoodska elita.

Waters je na koncertu u Barceloni ocijenio da „Bijele kacige“ postoje „samo da bi širili propagandu džihadista i terorista“.

On je osuo paljbu po ovoj organizaciji osuo dok su SAD, Velika Britanija i Francuska još pripremale napad na Siriju na osnovu izvještaja „Belih kaciga“. Tjedan dana ranije, ova grupa je objavila fotografije za koje je tvrdila da prikazuju posljedice navodnog kemijskog napada sirijskih vlasti na grad Dumu u blizini Damaska.

Waters je pred publikom u Barceloni rekao da je od njega netko tražio da se izjasni o Dumi. Pjevač je objasnio da je imao potpuno različito mišljenje o situaciji u Siriji od osobe koja je tražila da se o tome izjasni.

„Bijele kacige su lažna organizacija koja postoji samo da bi širile propagandu za džihadiste i teroriste. To je moje mišljenje. Razlikuju nam se mišljenja“, rekao je Waters.

„Kada bismo slušali propagandu ’Bijelih kaciga‘ i ostalih, onda bismo počeli da od naših vlada tražiti da bacaju bombe na ljude u Siriji. Bila bi to greška monumentalnih razmjera za nas kao ljudska bića“, rekao je Waters.
 

 
On je iznio drugačiji prijedlog.

„Ono što bi trebali napraviti je da uvjerimo naše vlade da ne bacaju više bombe na ljude. Svakako ne prije nego što smo obavili sva neophodna istraživanja kako bismo imali jasnu ideju o tome šta se zaista dešava. Živimo u svijetu u kom je propaganda važnija od stvarnosti“, rekao je muzičar.

Waters je pozvao ljude da „prevladaju granice, religije i nacije“ kako bi planeta Zemlja postala bolje mjesto.
 
(sputniknews.com)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , ,