Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Featured, SVIJET U RATU » TRUMP POSLAO NUKLEARNE POSTROJBE U MEDITERAN: Hoće li Sirija biti nova Hiroshima?

TRUMP POSLAO NUKLEARNE POSTROJBE U MEDITERAN: Hoće li Sirija biti nova Hiroshima?

nosac-avionaMasivna armada nuklearnih ratnih brodova raspoređena je u Siriju u jednom od najvećih vojnih sukoba još od rata u Iraku 2003. godine

Nosač aviona USS Harry S Truman, koji nosi 90 zrakoplova i kojeg prati pet razarača je došao u morske vode ispred Sirije.

Još četiri razarača, vjeruje se da su već u blizini Sredozemlja, uključujući i razarače Donald Cook, Porter, Carney i Laboon zajedno sa dvije nuklearno pogonjene podmornice, Georgia i John Warner, piše DailyMail.

Aktivacija 12 američkih ratnih brodova za jednu misiju je ogromna koncentracija vojne snage još od vremena kada je šest nosača zrakoplova podržalo invaziju Iraka 2003. godine.

USS Harry S Truman i njegovi brodovi za podršku su napustiti Naval Station Norfolk u Virginiji u srijedu.

Također među brodovima napadne skupine je bila njemačka fregata FGS Hessen, najsuvremenija posuda specijalizirana za protuzračnu obranu.

Dužnosnici američke mornarice izjavili su kako je Hessen jedina vrsta broda u zapadnom svijetu sa tri vrste raketa zemlja-zrak. Njegov radar ima raspon detekcije od više od 200 nautičkih milja za ciljeve u zraku.

Američki razarač USS Donald Cook je sa do 60 krstarećih raketa Tomahawk.

Sjedinjene Države, Velika Britanija i Francuska bombardirale su više ciljeva u Siriji u odmazdi za ono što su rekli je bio oružani napad Assada blizu Damaska. Navodimo glavne činjenice o intervenciji.

Sirijske jedinice protuzračne obrambene službe bile su aktivirane kako bi spriječile zračnu invaziju, uništivši 71 od 103 rakete, reklo je rusko Ministarstvo obrane. Sada, kako se Sirija bavi posljedicama ranih jutarnjih zračnih napada, možemo istaknuti glavne stvari koje biste trebali znati o američko-britansko-francuskom napadu.

Sirijska vlada je priopćila kako je bombardiranje uništilo obrazovni centar i znanstvene laboratorije, ali nije rezultiralo žrtvama.

Dvanaest raketa je bilo usmjereno u zračnu bazu Al-Dumayr istočno od Damaska, izvjestila je ruska vojska.

SAD nisu specificirale vrste oružja raspoređenih u napadima, ali su koristili krstareće rakete Tomahawkov iz prošlogodišnjeg bombardiranja Sirijske zračne baze Shayrat.

Najavljujući napade, Bijela kuća je rekla da ima velike dokaze od strane “pouzdanih obavještajnih službi”, kao i “korisnika društvenih medija, nevladinih organizacija i druge open-source izvore”, koji impliciraju da je sirijska vlada provela kemijski napad u Dumi. Washington je također pozvao na upitne tvrdnje da “sirijski režim više puta koristio kemijsko oružje kako bi nadoknadio nedostatak vojne snage”.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: Featured, SVIJET U RATU · Tags: , , , , , ,