Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » MORATE POGLEDATI: Viši ruski general predvidio napad kemijskim oružjem u Dumi mjesec dana unaprijed (VIDEO)

MORATE POGLEDATI: Viši ruski general predvidio napad kemijskim oružjem u Dumi mjesec dana unaprijed (VIDEO)

valerij-dumaNačelnik Glavnog stožera ruskih oružanih snaga Valery Gerasimov upozorio je kako će Rusija reagirati na bilo koji američki vojni napad koji proizlazi iz napada kemijskim oružjem pod “lažnom zastavom” za kojeg će optužiti za sirijsku vladu i Rusiju

Pa što je tu toliko bitno? General je na to upozorio gotovo mjesec dana prije napada …

Govoreći na tiskovnoj konferenciji 13. ožujka, Gerasimov je upozorio da je rusko ministarstvo obrane dobilo “pouzdane informacije” o planovima terorista u istočnoj Guti da izvedu lažni kemijski napad na civile u regiji i za to okrive sirijsku vladu.

Prema ovom časniku, aktivisti organizacije “Bijelih kaciga” i pripadajuće filmske ekipe već su došle na scenu sa potrebnom satelitskom opremom kako bi se vijest o ovom “napadu” velikom brzinom proširila svjetskim medijima.

Manje od mjesec dana kasnije, 7. travnja, predviđanje generala Gerasimova se ostvarilo u Dumi, istočnoj Ghouti.

Oporbena izvješća koja su dobivena od “Bijelih kaciga” o navodnom kemijskom napadu vladinih snaga gotovo su odmah pokupili Zapadni mediji, potičući SAD i njihove saveznike da počnu pripreme za mogući vojni odgovor.

Damaskova tvrdnja da nema veze s napadom je pala na gluhe uši. U međuvremenu, i ruski centar za pomirenje poslao je inspektore u Dumu, ne navodeći nikakve dokaze o upotrebi kemijskog oružja.

Odbacujući Moskvin prijedlog neovisne međunarodne istrage, SAD, Velika Britanija i Francuska prijete pokretanjem ratnog napada protiv ove bliskoistočne zemlje.

Ministar obrane Jim Mattis potvrdio je u četvrtak kako predsjednik SAD još nije donio odluku o tome treba li napasti Siriju.

Govoreći s iranskim dužnosnicima u četvrtak, sirijski predsjednik Bashar Assad upozorio je kako bi svaka vojna akcija SAD-a i njihovih saveznika protiv Sirije “doprinijela samo povećanju nestabilnosti u regiji, prijeteći međunarodnom miru i sigurnosti”.
 

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , , ,