Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » KLIMA » Poznati znanstvenik NASA-e je tvrdio da će se sav led OTOPITI na Arktiku do kraja ovog ljeta

Poznati znanstvenik NASA-e je tvrdio da će se sav led OTOPITI na Arktiku do kraja ovog ljeta

led-arktikKlimatski “proroci” su posvuda – ali prava znanost i dalje pokazuje da su ti širitelji straha puni vrućeg zraka

Još 2008. godine, vrhunski “klimatski proroci” iz NASA-e predviđali su da na Arktiku neće više biti morskog leda do ljeta 2018.

No, podaci iz 2017. pokazali su sasvim suprotno: ledena masa na Arktiku raste, a ne nestaje, kako su naglasili propagandisti klimatskih promjena.

U lipnju 2008. godine, James Hansen, tadašnji direktor instituta “Goddard Institute of Space Sciences”, navodno je rekao Associated Pressu: “Ovo je naša posljednja prilika”.

Hansen je također poznat kao “kum znanosti globalnog zatopljenja” (ali možda će pojam “mitologija globalnog zatopljenja” biti prikladnija).

Ispred američkog Kongresa, Hansen je izjavio da smo dugo prošli “opasnu razinu” stakleničkih plinova. Ultimativno, stručnjak iz NASA-e zaključio je da će Arktik u roku od 5 do 10 godina ostati “bez morskog leda u ljetnim mjesecima”.

Bez obzira na strahove velikog topljenja ledenjaka koje propagiraju Hansen i drugi zagovornici propagande klimatskih promjena, istina je da se morska ledena masa na velikom sjeveru – povećava. Kako je Hansen, “kum” globalnog zatopljenja, mogao tako pogrešiti?

Bez obzira na razlog, tijekom posljednjih desetljeća izvješća kontinuirano pokazuju da je ledna morska masa pod opsadom – i to alarmisti žele da vjerujete.

U rujnu 2017., šokantni podaci sa Grenlanda pokazali su da se morska ledena masa povećala za nevjerojatnih 40 posto od 2012. godine.

Ali to nije sve, morska ledena masa već godinama raste. Izvještaji iz različitih agencija u 2015., 2014. i 2013. godini pokazali su slične trendove: Ledena masa na Arktiku se povećavala u skokovima i u granicama – ne topeći se kao što su propagandisti obećali.

2013. godine Daily Mail je izvijestio:

“Neki eminentni znanstvenici sada vjeruju da svijet ide prema razdoblju hlađenja koje neće završiti do sredine ovog stoljeća – proces koji bi razotkrio računalnu prognozu neposrednog katastrofalnog globalnog zagrijavanja kao opasnu zabludu.”

Isti je članak napomenuo da je intenzivna rasprava potaknuta kada je DailyMail otkrio da je globalno zagrijavanje u stanju “pauze” od 1997. Godine 2013. “pauza” je prihvaćena kao stvarna od strane svakog većeg istraživačkog centra – no više nego ikada se propaganda globalnog zagrijavanja servira u medijima.

Iste godine, Daily Mail je također “otkrio da će temperature padati ispod razine koju modeli predviđaju sa 90% sigurnošću”.

Drugim riječima, globalno zagrijavanje koje smo upoznali jest, u suštini, farsa. Dok su se temperature istodobno povećavale, nedavni podaci dosljedno pokazuju da to više nije slučaj.

Ali, umjesto da priznaju istinu, čini se da bi manijaci klimatskih promjena radije pokušali progurati podatke koji se uklapaju u njihovu paradigmu. Iako nitko ne voli biti u krivu, ti takozvani znanstvenici igraju se vatrom pretvarajući se da stvarnost uopće ne postoji.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: KLIMA · Tags: , , , , , ,