Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Stranica društvenih medija Julije Skripal bila je aktivna dok je ona navodno bila u kritičnom stanju

Stranica društvenih medija Julije Skripal bila je aktivna dok je ona navodno bila u kritičnom stanju

julia-vkIako je velom tajne obavijeno stanje otrovanog dvostrukog agenta Sergej Skripala i njegove kćerke, ruski blogeri su primjetili da se netko ulogirao na stranicu Julije Skripal na društvenoj mreži Vkontakte dok se ona navodno nalazila u kritičnom stanju

Bivši pukovnik Glavne operativne uprave Rusije (GRU), Sergej Skripal, koji je radio za britansku obaveštajnu službu, i njegova kćerka Julija pronađeni su u nesvjesnom stanju na klupi u britanskom gradu Salisbury 4. ožujka.

Britanska strana tvrdi da je Rusija umiješana u njihovo trovanje supstancom A-234. Nekoliko ntjedana su britanske vlasti navodile da se oni nalaze i „stabilnom, ali kritičnom stanju“. Prošlog četvrtka objavljeno je da se Julija osjeća bolje i da joj se čak zdravlje „ubrzano popravlja“.

Međutim, na njenom profilu na najpopularnijoj ruskoj društvenoj mreži VK.com (VKontakte) zabilježeno je da ga je ona „posljednji put posjetila 7. ožujka“ – samo tri dana nakon kemijskog napada, kada se Julija navodno borila za život.

Ne zna se da li je Julija nekako sama pristupila svojoj stranici, pošto njezinu lozinku možda zna i nekto drugi, kao na primer prijatelj ili član obitelji ili istražitelj.

Kao i mnogi drugi korisnici ove društvene mreže, Julija Skripal uglavnom koristi svoju stranicu za dijeljenje memeova, uključujući one na kojima su ljubavni i životni savjeti, fotografije životinja i puno crnog humora. Njena najnovija objava je od 3. ožujka kada je stavila psa u gif formatu koji hoda na zadnjim nogama sa natpisom na ruskom jeziku koji glasi: „Pleši kao da nitko ne gleda“.

Velika Britanija, koja je za napad u Salisburyju okrivila Rusiju, od samog početka zdravstveno stanje Skripalovih drži u tajnosti. Ruskom konzularnom osoblju zabranjen je pristup, usprkos tome što su otac i kćerka još uvijek državljani Rusije.

Ambasador Rusije u Velikoj Britaniji Aleksandar Jakovenko izjavio je ranije da je Moskva sve više uvjerena da je Velika Britanija pravi krivac za napad na Skripaloeve.

„Imamo vrlo ozbiljne sumnje da je ovu provokaciju izvršila britanska obavještajna služba“, rekao je Jakovenko za rusku televiziju NTV.

U ovom trenutku nema direktnog dokaza, ali ponašanje britanske vlade predstavlja snažne posredne dokaze koji idu u prilog ovoj teoriji, objasnio je on.
 
(sputniknews.com)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , ,