Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » AMERIČKE FANTAZIJE I MOKRI SNOVI: Veliki rat Rusije i Kine 2020. godine

AMERIČKE FANTAZIJE I MOKRI SNOVI: Veliki rat Rusije i Kine 2020. godine

tenk-ratAmerički list „The National Interest“ objavio je članak „Predviđanje“ u formi pisma američkog ambasadora u Tokiju državnom sekretaru i bivšem direktoru CIA-a Mike Pompeu o ratu između Kine i Rusije 2020. godine, koji će započeti na teritoriju Sjeverne Koreje

Članak je napisao povijesničar i kapetan ratne mornarice SAD u ostavci John Kuehn, autor nekoliko knjiga.

Napisan je u ime američkog ambasadora u Tokiju, kao pismo državnom sekretaru Mike Pompeu, sa datumom – 30. kolovoza 2020. godine. U njemu se navodi spisak događaja posljednjih mjeseci „rata koji prije dvije godine nitko nije očekivao“.

„Rat“ je, kako se navodi, počeo nakon što se Kim Jong-un sastao sa Xi Jinpingom tijekom posjete Pekingu, kao i nakon „povijesnog sastanka u Seulu sa predsjednikom Južne Koreje“ (tog sastanka zaista nije bilo – svi događaji nakon tog susreta su izmišljeni).

Na kraju sastanka postignut je dogovor o demilitarizaciji Korejskog poluotoka uz povlačenje svih američkih snaga i o likvidaciji sjevernokorejskog nuklearnog oružja.

Sljedeće godine, Nobelova nagrada za mir će biti uručena Kimu, Trumpu i Moonu.

Pritom, lider Sjeverne Koreje, kako stoji u „pismu“, zaključuje tajni sporazum sa Kinom, zaobilazeći Rusiju. U studenom 2019. godine on on saopćava da se povlači sa mjesta šefa države i traži od Kine da uvede vojsku u Severnu Koreju kako bi je „zaštitila od Rusije“.

Istovremeno, Rusija pojačava snage na Dalekom istoku. Na kraju, Kim Jong-un „specijalnim vlakom bježi u Harbin“.

Kina je uvela veliku vojnu silu u Sjevernu Koreju, dok je ruska vojska upala na sjevernokorejski teritorij i upotrijebila podmornice protiv kineskih brodova.

Kineska ratna mornarica je bila neefikasna u borbi protiv ruske flote, cyper-napadi su paralizirali kineske sustave upravljanja, komunikaciju obavještajnih službi i špijuniranje. Američka vojska i građani su u tom trenutku već povučeni sa poluotoka.

„Rusko-kineski rat će još dugo trajati“, piše Kuehn.

U ovom izmišljenom pismu, „ambasador SAD-a u Japanu“ pretpostavlja da Rusija „namjerava proširiti vojne akcije, izvodeći ograničenu invaziju na Mandžuriju i Mongoliju, kao što je to radila za vrijeme Drugog svjetskog rata“.

Zatim je „zaključen sporazum o primirju“ između ukrajinske vlade i predstavnika Rusije u Harkovu.

Južna Koreja je istovremeno izašla iz koalicije sa Kinom. Japan je neutralan, a ambasador preporučuje Washingtonu da se i SAD tako postave.
 
(sputniknews.com)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , ,