Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Vivienne Westwood: ‘Assange je ratni heroj, razotkrio je američke ratne zločine’

Vivienne Westwood: ‘Assange je ratni heroj, razotkrio je američke ratne zločine’

westwood-assangeModna ikona Vivienne Westwood poslala je poruku podrške svom prijatelju Julianu Assangeu, čiji je internetski pristup prije neki dan prekinut od strane Ekvadorskog veleposlanstva u Velikoj Britaniji, nazvavši ga “herojem” i “briljantnim” čovjekom

Westwood je pozdravila Julian Assangea na televiziji RT nakon što su je pitali zašto je odlučila doći u Ekvadorsko veleposlanstvo.

Držeći ono što je izgledalo kao kao putovnica Velike Britanije, Westwood je priopćila kako želi dati izjavu o slobodi govora.

Julian Assange je jedan od najvećih heroja svijeta, sada smo jako zabrinuti da ne može imati posjetitelje” – rekla je. “Doista je važno da ima pristup svijetu kroz sve stvari koje je uspio napraviti.”

Prema Vivienne Westwood, Assange je “ratni junak koji je razotkrio američki ratne zločine”. Osnivač WikiLeaksa “je moj prijatelj i on je sjajan” – rekla je.

U srijedu je ekvadorsko veleposlanstvo u Londonu, gdje Assange prisilno živi, blokirao pristup internetu. Assangeove primjedbe o katalonskoj politici, u kojoj je izjednačio španjolske zahtjeve ekstradicije sa fašističkim politikama, stvorilo je ogorčenje vlade Ekvadora.

Izvori bliski WikiLeaksu izjavili su za RT da je ekvadorski ministar vanjskih poslova zatražio da Assange izbriše Twitter, što je odbio učiniti. Zbog toga mu je oduzeto pravo pristupa internetu i više mu nije dopušten susret sa posjetiteljima u veleposlanstvu.

Ovog je tjedna Assange kritizirao Berlin zbog svoje odluke da uhiti odbjeglog vođu katalonskog pokreta za neovisnost Carles Puigdemonta, kojeg traži španjolska vlada zbog optužbi za pobunu i zlostavljanje.

Assange je usporedio ovu odluku s onom kada je nacistička Njemačka uhitila katalonskog vođu Lluis Companysa i predala ga režimu španjolskog diktatora Francisca Franca.

Veleposlanstvo je, kako se izvješćuje, instaliralo elektroničke ometače kako bi blokirali svu komunikaciju u svojim prostorima nekoliko sati nakon što je pojedinac koji zastupa interese Assangea bio obaviješten o “snažnoj nelagodnosti i zabrinutosti koju su njegove izjave prouzročile u vladi Ekvadora”, izjavio je izvor za RT.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “pravokutnik CC” i odaberite “Prijevod titla”*

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,