Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Uncategorized » YOUTUBE KRENUO U POVIJESNU AKCIJU: BRIŠE SVE VIDEOZAPISE NA KOJIMA SE PRIKAZUJE I REKLAMIRA ORUŽJE

YOUTUBE KRENUO U POVIJESNU AKCIJU: BRIŠE SVE VIDEOZAPISE NA KOJIMA SE PRIKAZUJE I REKLAMIRA ORUŽJE

youtube-oruzjeNajpoznatija video platforma je počela teško narušavati američki prvi i drugi amandman

Usluga YouTube je počela isključivati praktički sve videozapise koji sadrže vatreno oružje, što je razljutilo mnoge korisnike.

Prema ažuriranim ograničenjima YouTubea, više se ne dopušta sadržaj koji “namjerava prodati vatreno oružje ili određene dodatke vatrenog oružja putem izravne prodaje … ili veze sa web-lokacijama koje prodaju te stavke”.

Povijesna odluka je glavni potez Youtubea protiv slobode govora, budući da na YouTubeu postoje tisuće kanala o oružju koji nisu primili nikakva upozorenja o nadolazećem “prijelazu”.

“Koliko god cijenim da sada puno jasnije definiraju svoje smjernice … oni su nametnuli ovo novo pravilo, a da prije toga nisu nikoga obavijestili i da nema prijelaznog razdoblja” – rekao je Jörg Sprave, YouTuber koji snima videozapise o oružju.

“Mnogi kanali vezani za vatreno oružje se sada moraju bojati, jer oni možda neće imati niti jedan penal kada budu izgubili svoj kanale.

Trebali bi barem dobiti vremena da očiste svoje videozapise kako bi se držali novih pravila. Opet, to nije način na koji postupate sa ‘partnerima’.”

Na primjer, YouTube je izbrisao sve videozapise tvrtke “Spike’s Tactical”, tvrtke koja prodaje vatreno oružje, zbog “ponovljenog ili teškog kršenja smjernica zajednice”.

“Liberalna ljevica će polako gurati u drugi plan naše slobode i umanjiti naša prava, a prvi korak je da izgubimo svoj glas” – priopćila je tvrtka za prodaju oružja.

YouTube je izdao izjavu kojom se brani njegova odluka.

„Mi rutinski radimo ažuriranja i prilagodbe prema našim smjernicama za provedbu kroz sva naša pravila” – rekla je glasnogovornica YouTubea.
 

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: Uncategorized · Tags: , , , ,