Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Ruska Središnja izborna komisija pretrpila težak hakerski napad iz 15 zemalja na dan izbora u Rusiji

Ruska Središnja izborna komisija pretrpila težak hakerski napad iz 15 zemalja na dan izbora u Rusiji

izborna-komisijaPar dana prije i na dan izbora u Rusiji Središnja izborna komisija Rusije je pretrpila težak hakerski napad usmjeren na informacijski centar, izjavio je tajnik tijela

Web stranica Povjerenstva je došla pod DDoS napad iz 15 zemalja.

“Registrirali smo u stvari cyper-napad na naš informacijski centar”, izjavio je tajnik povjerenstva Maya Grishina.

Web stranica Građanskog vijeća za promatranje izbora je također pala nakon hakerskog DDoS napada, izvijestila je RIA, dodajući da je problema sada više nema.

Web stranica Povjerenstva također je napadnuta nedugo nakon početka glasovanja. Distribucijski denial-of-service (DDoS) napad je imao vrhunac u nedjelju između dva i pet sati, izjavila je predsjednica Ella Pamfilova.

Napad je došao iz 15 zemalja, kaže Pamfilova.

Državni automatizirani sustav Vybory (‘Izbori’), međutim, ne može biti izložen hakerskim napadima, budući da nije povezan sa globalnom mrežom, rekla je Pamfilova.

“Nemoguće je doći do njega” – dodala je.

Kad su svi glasački listići izbrojeni nakon zatvaranja biračkih mjesta, podaci će se ubacivati u sustav, zajedno sa informacijama iz glasačkih kutija sa skenerama i potpuno elektroničkim uređajima za glasovanje.

Šef državne telekom korporacije Rostelecom, Mikhail Osejevsky, ranije je rekao da su hakerski napadi na raznim ruskim web stranicama povećali svoj broj u danima prije izbora.

U subotu su napadnuti ruski medijski centar Roskomnadzor i internetska prodaja Lenta. (RT)
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , ,