Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » I BIVŠI ROTHSCHILDOV BANKAR U ČUDU: Francuska optužila Theresu May da je prerano ‘kaznila’ Rusiju oko slučaja trovanja bivšeg špijuna

I BIVŠI ROTHSCHILDOV BANKAR U ČUDU: Francuska optužila Theresu May da je prerano ‘kaznila’ Rusiju oko slučaja trovanja bivšeg špijuna

macron-mayFrancuska je potkopala pokušaj Therese May da dobije potporu u kaznenom djelovanju protiv Rusije, rekavši kako želi više dokaza da je Moskva bila iza trovanja bivšeg špijuna

Optužila je premijerku da se uključila u “fantazijsku politiku”.

U srijedu je najavljeno protjerivanje 23 ruskih diplomata iz Velike Britanije i obustava bilateralnih razgovora.

Premijerka May tvrdi da je Rusija “kriva” za trovanja bivšeg dvostrukog agenta Sergeja Skripala i njegove kćeri Julije, i optužila Rusiju za “protuzakonito korištenje sile protiv Velike Britanije”.

Međutim, glasnogovornik francuskog predsjednika i bivšeg Rothschildovog bankara Emmanuel Macrona sugerirao je da je May djelovala prerano.

“Mi ne stvaramo i podržavamo politiku fantazije. Nakon što se dokažu elementi, doći će vrijeme za donošenje odluka”, rekao je Benjamin Griveaux na konferenciji za novinare u Parizu.

Griveaux je dodao da Francuska čeka “konačne zaključke” i dokaze da su “činjenice bile potpuno istinite” prije nego što bi objavila svoju poziciju u svezi slučaja.

On je rekao da je trovanje Sergeja Skripala bio “ozbiljan čin” protiv strateškog saveznika, ali Francuska će čekati dokaze o ruskom utjecaju prije nego što obznani svoju poziciju.

Rusija je više puta zatražila uzorak toksina koji je bio korišten kao otrov za Skripala i njegovu kćer. Moskva je zanijekao bilo kakvu uključenost u incident.

Međutim, Britanija nije bila spremna predati uzorke Rusiji, ili namjerno to nije htjela.

Stalni predstavnik Rusije u Ujedinjenim narodima, Vassily Nebenzia, priopćio je u srijedu navečer UN-u: “Tražimo materijalni dokaz o navodno pronađenom ruskom tragu u ovom visokom rezonantnom događaju. Bez toga, neupitno je tvrditi da postoji istina, i nije nešto što možemo uzeti u obzir.”

Ministarstvo vanjskih poslova Rusije označilo je izjavu premijerke May kao “provokaciju bez premca koja potkopava temelje normalnog međudržavnog dijaloga između naših zemalja”.

Vođa Laburista Jeremy Corbyn također je izazvao dokaze premijerke May o ruskoj krivnji. On smatra da nema dovoljno dokaza za zaključivanje da Rusija stoji iza incidenta. (RT)
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , ,