Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » ČESTITKA TELEVIZIJI CNN: Napokon otkrili kako se Rusija miješala u američke izbore 2016. – uz pomoć video igrice sa 3 razine

ČESTITKA TELEVIZIJI CNN: Napokon otkrili kako se Rusija miješala u američke izbore 2016. – uz pomoć video igrice sa 3 razine

cnn-igraInternet se u velikoj mjeri ne osjeća dobro zbog pomne istrage CNN-a koja povezuje Rusiju sa video igrama protiv Hillaryja Clinton koja je odigrana oko 19.000 puta u razdoblju predsjedničkih izbora 2016. godine

‘Hilltendo’ je primitivna flash video igrica koja se igra u pregledniku u kojoj igrač pomaže Hillary Clintonu da pobriše povjerljive poruke u e-pošti i sakupi novac za kampanju od arapskih režima.

Razvila ju je i prodala internetska agencija za istraživanje interneta u St. Petersburgu, navodi CNN izvješće navodeći podatke o registraciji agencije i dokazima prikupljenim na društvenim medijima.

Premda je prema mainstream medijima zaslužan za jednostrano odlučivanje o ishodu predsjedničkih izbora 2016., sjenoviti adut ruskih trolova očito uživa manje uspjeha u industriji videoigara.

Samo oko 19.000 ljudi je igralo ovu glupu igru u tjednima prije izbora u studenom. Nesretna CNN-ova istraga pripisuje ovaj broj činjenici da se igra nije mogla igrati na pametnim telefonima, dodavši da je “Hilltendo” imala malu ili nikakvu izloženost u društvenim medijima.

Međutim, dok u metodično češljali “tisuće linija koda” igre, CNN-ov istraživački novinari navodno su pronašli “spominjanje ‘kek-kek-a’, on-line slenga kojeg pretežno koriste trolovi ekstremnih desničara kako bi prezentirali smijeh”.

Ovo je vijest za milijune Starcraft igrača u Južnoj Koreji i igrača World of Warcraft širom svijeta, koji su mislili da je “kek-kek” jednostavno sinonim za “lol” ili “glasno se smijati”.

Internet se nakon svega toga dobro nasmijao nakon što je CNN-a objavio najnoviji ekskluzivni dokaz o “ruskom miješanju” u četvrtak.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “pravokutnik CC” i odaberite “Prijevod titla”*

 
“Da! Hej CNN, napokon si riješio slučaj! Bila je to ruska videoigrica koja je natjerala da 66 milijuna Amerikanaca glasuje za Trumpa! Možemo li se sada prebaciti na protuzakonito špijuniranje kojeg je Obama naredio FBI-u da provede u predizbornoj kampanji na Trumpu?” – glasi najpopularniji komentar na CNN-ovom Facebooku.

“Vidio sam to, skinuo sam ju i zato sam glasovao za Trump, ja sam ruska žrtva. Tako mi je žao momci, bio sam zgrožen, moj je glas bio pod utjecajem video igrice” – šalio je još jedan komentator.

Objave na Twitteru su slično aplaudirale CNN-ovom “novinarstvu”.

U međuvremenu, najzagriženiji igrači video igara i protivnici Hillary Clinton su zahtijevali novi nastavak ove poplarne video igrice.

CNN je dom najhrabrijih lovaca na ruske trolove. Prošlog mjeseca je dopisnik CNN-a kopao po smeću zgrade u ruskom u St. Petersburgu, u kojoj je nekoć bio smještena ta ista “Internet Research Agency” (Agencija za istraživanje interneta” koja je razvila igricu, očito u nadi da će pronaći tragove koji bi rasvijetlili tajne prehrambene navike zaposlenika. Bilo je samo malih problema sa ovim hrabrim pothvatom – tvrtka se već odavno preselila u drugu zgradu.
 

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , , , ,