Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » ZAPOVJEDNIK BAZIČNE OBUKE AMERIČKE VOJSKE: Novaci u našoj vojsci su ‘bahati, nedisciplinirani i nisu fizički spremni ni da bace bombu’

ZAPOVJEDNIK BAZIČNE OBUKE AMERIČKE VOJSKE: Novaci u našoj vojsci su ‘bahati, nedisciplinirani i nisu fizički spremni ni da bace bombu’

vojska-novaciProgram obuke američke vojske bit će revidiran s naglaskom na disciplinu i fizičke vježbe nakon višestrukih pritužbi na novake

Vojska će provesti testove bacanja ručne bombe i kvalifikaciju kopnene navigacije.

Postojeći program osnovne borbene obuke (BCT) bit će redizajniran, priopćio je general Malcolm Frost, šef američkog vojnog Centra za inicijalnu vojnu izobrazbu

Očekivane promjene, koje će biti zakazane ovog ljeta, rezultat su višestrukih primjedbi zapovjednika koji se žale na nove vojnike koji pokazuju nedisciplinirano ponašanje, kao i veliki manjak cjelokupne vojne spreme.

“Ono što su zapovijednici općenito promatrali je da su novaci bahati, propituju zapovijednikove zapovijedi, ne slušanja instrukcije, previše se sprijateljuju sa dočasnicima i časnicima, te kasne u s postrojavanje i na dužnosti” – rekao je Frost.

Ova je odluka donesena nakon što su analizirani podaci 27.000 izvješća časnika, policijskih službenika i neslužbenih časnika, prema Frostu. Povećanje discipline i morala novih vojnika smatra se prioritetom.

“Stvar broj jedan, koja je tražena peterostruko ili pet puta više nego bilo koja od ostalih kategorija, bila je disciplina” – rekao je.

Osim rješavanja discipline novaka, promjene će se također usredotočiti na povećanje tjelesnog odgoja.

Standardi koji će morati svi novaci proći je “Test vojne fizičke kondicije” koji će se sastojati od deset točaka u sve tri discipline – sklekovi, čučnjevi i trčanje ti kilometra.

Neki od staromodnih aspekata treninga, kao što je pucanje iz puške korištenjem samo željeznih nišana, će se također vratiti u obuku. Tijekom proteklih nekoliko godina obuka novaka se usredotočila na korištenje samo optike kratkog dometa.

“Otkrili smo da postoji veliki broj pripravnika koji su se prijavili i koji sasvim iskreno rečeno nemaju fizičku sposobnost baciti ručnu bombu 20 do 25 do 30 metara”, rekao je Frost.

Međutim, ostaje nejasno kako će takvi novi vojnici nastupiti u borbi, budući su nesposobni baciti granatu najmanje 15 metara što može biti smrtonosno za njih i njihove kolege.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,