Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Zrakoplovna kompanija ‘Virgin Atlantic Airlines’ maknula Palestinsku salatu sa jelovnika nakon pritužbi putnika iz Izraela

Zrakoplovna kompanija ‘Virgin Atlantic Airlines’ maknula Palestinsku salatu sa jelovnika nakon pritužbi putnika iz Izraela

virgin-atlanticVirgin Atlantic Airlines se suočava sa kritikama zbog salate koja se nalazi na njezinom jelovniku u zrakoplovu, nakon što je ‘Palestinsko’ ime jela bilo podijeljeno na pro-Izraelskoj Facebook stranici

“Palestinska kuskusna salata”, koja uključuje mješavinu Maftoula i drugog kuskusa, uz rajčicu, krastavac, peršin, metvicu i limuna, potaknula je reakciju nakon što su ju putnici objavili na društvenim medijima.

Slika jelovnika u zrakoplovu ove kompanije je objavljena na Facebook stranici pod nazivom “Israel Advocacy Movement Facebook” od strane putnika Davida Garnelasaa, koja je izjavio:

“Mislio sam da je ovo izraelska salata … očito osnivač tvrtke Richard Branson pokazuje svoje istinske boje … Izrael treba bojkotirati Virgin Atlantic i Izrael mora tražiti objašnjenje. Kad sam se žalio stjuardesi ona mi je pokušala oduzeti jelovnik.”

Negativna reakcija na naziv salate je potaknula promijene na jelovniku zrakoplovne tvrtke.

“Bili smo svjesni da Maftoul nije naširoko poznat sastojak – tako da je jelo bilo navedeno kao “palestinska kuskusna salata”, a kasnije i kao “kuskusna salata” – izjavila je zrakoplovna tvrtka za RT.com.

“Željeli bismo uvjeriti sve kupce da je naša jedina namjera bila omogućiti nove okuse u jelovniku zrakoplovne kompanije, i nikada ne bila namjera vrijeđati nekoga kroz naziv ili preimenovanje jela”.

Međutim, unatoč nastojanju da zadovolje putnike, mijenjanje imena obroka potaknulo je protunapad od strane pro-palestinske skupine.

“Nakon orkestrirane kampanje cionističkih skupina, Virgin Atlantic Airlines je odlučio da je palestinska hrana uvredljiva. Uklanjajući riječ “palestinski” sa svojeg jelovnika, ali zadržavajući to isto jelo na meniju. Sramotno!„ – izjavila je “Ireland Palestine Solidarity Campaign”.

Korisnik Twittera Bassam Mansour izjavio je da je maftoul nacionalno jelo Palestine, a kompanija Virgin ne bi trebala udovoljavati zahtjevima “putnika ispunjenih mržnjom”.
 


 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , ,