Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » Ruska vojska uvodi novu generaciju Kalašnjikova

Ruska vojska uvodi novu generaciju Kalašnjikova

kalasnikovRusko Ministarstvo obrane je usvojilo novu generaciju jurišnih pušaka. AK-12 i AK-15 će biti isporučeni pješaštvu, zračnim snagama i marincima

Novine Ministarstva obrane i proizvođača Kalašnjikovima najavile su nove jurišne puške nakon ekstenzivnog i rigoroznog ispitivanja koja su provodena 2017. godine.

Ove jurišne puške će postati dio Ruske vojske i ‘borbenog sustava budućnosti’ pod nazivom Ratnik, koji uključuje opremu za nadzor, komunikaciju i obranu.

AK-12 i AK-15 su najnovija generacija pouzdanih i isprobanih pušaka Kalašnjikov, koje su u upotrebi već gotovo 70 godina, te je i dalje najkorištenija jurišna puška na svijetu.

AK-12 koristi metke kalibra 5.45x39mm, a AK-15 veći kalibar 7.62x39mm, i imaju sve što bi se moglo očekivati od moderne puške: podesivi teleskopski kundak, spremnik sa prozorom, brzo skidanje kočnice i kompenzatora, plastična drška s dvije Picatinny šine za montažu dodatne opreme kao što su laserska optika ili svjetiljka.

Obje puške su također opremljene sa podesivom optikom koja ima domet do 800 metara, što je standard.

Tijekom testiranja, Kalašnjikovi su se pokazali kao najbolji u pogledu jednostavnosti korištenja i pouzdanosti, što im je omogućilo mjesto u sklopu projekta Ratnik.

Sve ruske kopnene trupe očekuje se da će biti opremljene sa projektom Ratnik do 2020. godine.
 

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , ,