Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI, TEHNOLOGIJA I ZNANOST » SLUČAJNOST? Uređaj ‘Google Home’ zna tko su Muhamed i Buda, ali ne zna tko je Isus Krist (VIDEO)

SLUČAJNOST? Uređaj ‘Google Home’ zna tko su Muhamed i Buda, ali ne zna tko je Isus Krist (VIDEO)

isus-statuaOtkako je 19. listopada lansiran, Google Home postao je planetarno popularan maleni virtualni pomoćnik i prodan je u milijunima komada

Internet korisnici su počeli objavljivati snimke na kojima se prikazuju Googleovi uređaji koji odbijaju odgovoriti na pitanja o kršćanskom Bogu, dok isti nemaju problema odgovarati na slična pitanja o drugim religijama i božanstavima.

U Facebooku live videu koji je objavljen u srijedu, televizijski producent i autor David Sams pitao je Google Home osobnog asistenta jednostavno pitanje: „Tko je Isus”

„Žao mi je, ne znam kako da pomognem” odgovorio je pametni audio asistent.

Sams je tada postavio isto pitanje o Bogu, i dobio sličan odgovor.

„Žao mi je, ne mogu vam pomoći u tome” Google Home je odgovorio.

Sams je rekao da iako uređaj Google Home „ne želi priznati Isusa”, on je bio u mogućnosti ponuditi odgovore o drugim religijama.

Na pitanje o Budi i Muhamedu, Google Home je jako brzo pročitao uvodnu rečenicu iz svake od njihovih stranica na Wikipediji.
 

 
Audio asistent je bio još u mogućnosti dati poduži odgovor kad je Sams pitao o svojem imenu.

„Dakle, moje pitanje je, postoji li netko u kompaniji Google tko ima nešto protiv Isusa, nešto protiv Boga? Je li to korporativni mandat neke vrste?” – pitao je Sams.
 

 
Zatim, Sams upitao urađaj Amazon Alexa: „Tko je Isus?” i glas je iz zvučnika odmah odgovorio s uvodnom rečenicom sa stranice Wikipedije u svezi Isusa.

„Amazon je prijatelj Isusa, Google, ne toliko”, zaključio je Sams.

Sams je čak pozvao svoje gledatelje da posjete trgovine gdje su kupili Google Home i poruče im: „Obratite se Googleu u svezi pametnih kućnih proizvoda o tome da što prije uključe Isusa i Boga.”

Ostali vlasnici uređaja Google Home su također objavili video koji prikazuju njihove uređaje koji daju odgovore o hinduizmu i New Age religijama, ali nisu htjeli odgovoriti na bilo koje pitanje vezano uz kršćansku vjeru.

Korisnik Android telefona je također objavio video u srijedu koji je pokazao kako drugi Googleovi uređaji odgovaraju na pitanja o Allahu, Brahmanima, Krišni, Mojsiji i Joseph Smithu, ali je osobni asistent šutio kad je došlo pitanje o Isusu.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “pravokutnik CC” i odaberite “Prijevod titla”*

 
U drugom videu objavljenom u prosincu, vlasnik Google Home uređaja je pokazao kako je on bio u mogućnosti „prevariti” Google Home spominjujući Isusa, ali samo dok je bilo pitanje o posljednjoj večeri i 12 učenika.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “pravokutnik CC” i odaberite “Prijevod titla”*

 
Kako navodi Google na svojem blogu, pametni uređaji iz linije Google Home bilježe izvrsne prodajne rezultate.

Pametni zvučnici u osnovnoj inačici Google Home, te manjoj (Mini) i većoj (Max) verziji prodani su prošle godine u desecima milijuna primjeraka.

Otkako je lansiran, Home Mini bio je prava prodajna senzacija. Od prvog dana njegove prodaje, 19. listopada prošle godine, pa do sada, Google Home zvučnici u nekoj od inačica prodali su se u ritmu od, u prosjeku, nešto više od jednog komada svake sekunde.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI, TEHNOLOGIJA I ZNANOST · Tags: , , , , , ,