Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » Kongresnica Tulsi Gabbard: ‘Washington mora prestati trošiti dolare poreznih obveznika na financiranje ratova za promjene režima’

Kongresnica Tulsi Gabbard: ‘Washington mora prestati trošiti dolare poreznih obveznika na financiranje ratova za promjene režima’

tulsi-heliU oštroj kritici ratnih huškača koji uz pomoć ratova mijenjaju režime u svijetu, kongresnica s Havaja je molila svoje kolege zastupnike da glasuju za ukidanje pomoći stranim ratnim akcijama

Nekoliko njih se međutim odazvalo na poziv.

Gabbard, koja je služila 12-mjesečnu turneju u Iraku kao terenska bolničarka, pozvala je njezine kolege zastupnike da se okupe iza inicijative „Zakon o prestanku naoružavanja terorista” koji je podnesen Kongresu početkom prošle godine.

„Praksa trošenja dolara poreznih obveznika za financiranje ratova koji provode kontraproduktivne promjene režima – mora završiti”, napisala je ona na Twitteru.

„Odavno smo trebali izglasati „Zakon o prestanku naoružavanja terorista” i djelovati kako bi spriječili terorističke skupine poput Al-Kaide ili državnih sponzora poput Saudijske Arabije od primitka gotovine, oružja ili obavještajnih infomacija.”
 

 
Njezin zakon HR 608 ili „Stop naoružavanju terorista”, navodi da će „zabraniti uporabu sredstava Sjedinjenih Država za pružanje pomoći Al-Kaidi, Islamskoj držav i onima koji ih podržavaju.

„Svaki Amerikanac bi bio iznenađen da zna da već godinama naša vlada pruža izravne i neizravne potpore tim oružanim militantnim skupinama, koje direktno rade sa ili pod zapovjedništvom terorističkih skupina poput Al-Kaide i ISIS-a, i sve u nastojanju i u borbi da se svrgne sirijska vlada„ – rekla je Gabbard za RT u ožujku prošle godine.

Međutim ideja kojom bi američki porezni obveznici trošili manje na strane veze nije dobila veliku podršku u Kongresu jer Gabbard nije uspjela potaknuti svoje kolega u borbi protiv takvog američkog stava.

U Zastupničkom domu je samo 14 zakonodavaca potpisalo zakona. U međuvremenu, sličnom zakonu u američkom Senatu kojeg je uveo Rand Paul, niti jedan član nije pružio svoju podršku.

To znači da će američki ratni aparat i dalje biti financiran za svrgavanje vlada država koje se ne žele klanjati Americi i njezinoj vanjskoj politici. (RT)
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “pravokutnik” i odaberite “Prijevod titla”*

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , , , ,